De Alblas glipt laat langs Dilettant

oud-alblas • Dankzij een later treffer van Natanja de Haan lukte het De Alblas om een driepunter in de wacht te slepen tegen subtopper Dilettant. De aanvaller scoorde de allesbeslissende 2-1 in de 87e minuut. "Een hele opluchting", moest De Alblas-trainer Maarten van Gastelen bekennen. "Ik vond ons grote delen van de wedstrijd in voetballend opzicht de beste ploeg, dus in die zin was de overwinning mijns inziens wel terecht. Alleen begon ik gaandeweg de tweede helft wél te vrezen voor wéér puntverlies." Eerder in de wedstrijd was De Alblas via Raphael de Vries op een 1-0 voorsprong gekomen. Fabio Vrolijk tekende nog voor de pauze de 1-1 aan namens Dilettant. Door de nipte overwinning houdt De Alblas zijn leidende positie in 3C vast. Alblasserdam volgt op één punt afstand.

‘Frommelgoal’ levert Drechtstreek punt

wijk en aalburg • Drechtstreek, dat wederom met een aardig lijstje geblesseerden was afgereisd naar Wilhelmina 26, moest alle zeilen bijzetten om nog een punt uit Wijk en Aalburg mee te nemen. Drechtstreek moest, zeker in de eerste helft, in Wilhelmina de betere ploeg erkennen. Wilhelmina scoorde na een aantal aardige kansen in de 27e minuut. Ook na rust was het de tegenstander die de dienst uitmaakte en zelfs twee goals afgekeurd zag worden. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker dan toch. Via een van de spaarzame aanvallen van Drechtstreek was het Patrick Kunst, die na een cornerbal in de 68e minuut een zogenaamde ‘frommelgoal' maakte: 1-1.

Opnieuw ruime zege Papendrecht VR1

papendrecht • Het eerste vrouwenteam van Papendrecht heeft afgelopen zaterdag een 0-6 zege geboekt op SSC'55. Vorige week werd er thuis al met 5-0 gewonnen van deze ploeg.