• Arjan van Es met zijn ouders Kees en Stiena.
• Arjan van Es met zijn ouders Kees en Stiena. Foto: Nina van Es

Coop Van Es viert in mei het 40-jarig jubileum

alblasserdam • Arjan van Es van de Coop supermarkt aan het Scheldeplein viert in de maand mei het veertigjarig jubileum van de supermarkt in Alblasserdam.

In mei 1982 openden zijn ouders Kees en Stiena van Es hun eerste, eigen supermarkt onder de naam Versmarkt de Touwbaan. 

Ondernemend
De ouders van Arjan waren zeer ondernemend, want een jaar later, in april 1983, namen ze de winkel over van de heer Bos aan de Koekoekstraat. Deze winkel werd overigens in de zomer van 1988 gesloten en verkocht aan de familie Sterrenburg, die er een boekhandel begonnen.

De reden voor de verkoop had te maken met de overname van een andere supermarkt in Alblasserdam. Kees en Stiena namen die zomer namelijk de Centra-supermarkt over van de familie De Kloe aan het Scheldeplein. Die supermarkt kreeg de naam Versmarkt Scheldeplein.

Verbouwing
Enkele jaren later, in 1992, werden de winkels aan de Touwbaan en aan het Scheldeplein grondig verbouwd en werden de twee supermarkten heropend onder de naam Kopak Van Es.
Eind 1993 werd de Kopak aan de Touwbaan gesloten en verkocht aan de familie Sterrenburg, die hun boekhandel naar dit pand verhuisden.
De reden van de sluiting van de Kopak aan de Touwbaan had te maken met de overname op 1 januari 1994 van de C1000 in Nieuw-Lekkerland van de familie Van Vliet.
Op 1 januari 2001 heeft Arjan van Es de winkel op het Scheldeplein overgenomen van zijn ouders.

Heupoperatie
Vader Kees bleef in de zaak werken. Tot vorige week. Hij moest een heupoperatie ondergaan en is nu, op 70-jarige leeftijd, definitief gestopt met werken.
Arjan heeft de zaak in september 2002, na een uitbreiding met het naastgelegen pand van de SNS Bank, heropend als Coop Compact. Er volgende nog een uitbreiding: in 2005 werd het pand van Slijterij Kinderdijk bij de winkel getrokken.

In mei 2016 is de winkel compleet verbouwd en heropend met een forse uitbreiding van het assortiment. Er kwam onder meer een sinaasappelpers in de winkel te staan.

Online bestellen
Sinds april 2022 is het mogelijk om op Coop.nl online boodschappen te bestellen bij de winkel aan het Scheldeplein.

“Het jubileum willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan”, vindt Arjan van Es. “De hele maand mei staat in het teken van het veertigjarig bestaan.”

Geen bezorgkosten
In de maand mei gaat Coop Van Es als vanouds, net als vroeger, al de bestellingen die gedaan worden in de winkel, bezorgen zonder bezorgkosten.

Verder maken klanten tegen inlevering van hun kassabon elke week in de maand mei kans op leuke prijzen, waaronder elke week een cadeaubon van 40 euro.

Daarnaast zijn er in de jubileummaand elke week extra aanbiedingen te vinden in de advertentie in het Kontakt.

In die advertenties worden ook wekelijks de winnaars van de prijzen bekendgemaakt.