• Op bezoek in het gemeentehuis.
• Op bezoek in het gemeentehuis. Foto: Aangeleverd

Viermaster kijkt terug op geslaagde eerste week met Oekraïense kinderen

Algemeen

PAPENDRECHT • In de afgelopen periode is openbare basisschool De Viermaster in Papendrecht erg druk geweest met het inrichten van een klas voor de leerlingen uit Oekraïne.

De school is er trots op dat er op dinsdag 19 april begonnen kon worden met het opvangen en lesgeven van de gevluchte kinderen.

Directeur Sanne Ponte: “Geweldig om mee te maken hoe alle leerlingen, teamleden en ook veel ouders hebben bijgedragen dit voor elkaar te krijgen.”

Dankzij de mooie actie van groep 8 leerlingen, waar ook de hele school aan heeft meegedaan, is het ook gelukt de nieuwe leerlingen een warm welkom te heten met een klein cadeautje.

Niet alleen de Viermaster heeft zich hard gemaakt dit zo snel en goed mogelijk te regelen. Sanne: “We hebben vanuit verschillende kanten hulp gekregen. Zo hebben collega’s van De Anne Frank meegedacht over een passend onderwijsaanbod, de gemeente over een goed middagprogramma, verzorgd door Stichting kinderopvang Wasko en ook het Willem de Zwijgercollege heeft ons geholpen. Zij gaan de gymles verzorgen. Daarnaast hebben zij chromebooks voor alle leerlingen uit deze klas beschikbaar gesteld.”

Natuurlijk stond ook de ouderraad direct klaar om te helpen om niet alleen te leerlingen te verwelkomen, maar ook de ouders. De ouderraadleden hebben een afspraak gemaakt om een rondje Papendrecht te wandelen en ze verschillende plekken laten zien die leuk zijn om met kinderen naar toe te gaan. De ochtend werd afgesloten op het gemeentehuis waar iedereen kon genieten van een lekkere tompouce die Bakkerij Bijl gegeven had.