Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Sponsorloop in Papendrecht voor Roparun en hospice brengt 3881 euro op

Algemeen

PAPENDRECHT • De sponsorloop die vrijdagochtend 22 april gehouden werd door de kinderen van openbare basisschool ‘t Kofschip aan de Zuidkil in Papendrecht, heeft 3881,05 euro opgebracht.

De helft van dit bedrag is voor de Roparun en de andere helft gaat naar Hospice De Cirkel in Papendrecht.

De organisatie van het evenement was in handen van Laurens Maliepaard, hij is ouder van één van de kinderen en captain van Roparunteam ‘Run 4 the future’. In dat team zitten in totaal vier Papendrechters.

“We hebben bewust gekozen voor het delen van de opbrengst”, legt Laurens uit. “Mede dankzij financiële inbreng vanuit de Roparun kon de Hospice destijds in Papendrecht gebouwd worden. Omdat de kinderen er altijd langs komen als ze op weg gaan naar de gym, vonden we het fijn om dit lokale doel te ondersteunen.”

De hospice gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van kinderspeelgoed, zodat kinderen, wanneer ze daarmee te maken krijgen, deze plaats nog meer zullen gaan ervaren als een ‘gezellige plek’. De hospice zet zich in om de laatste levensfase van mensen zo aangenaam mogelijk te maken.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 530 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Laurens doet voor de zevende keer mee, als loper, en is dit jaar voor het eerst teamcaptain.

Dit jaar wordt de Roparun volledig in Nederland gehouden. In de aanloop naar de editie van dit jaar werd, vanwege corona, besloten om niet vanuit Parijs of Bremen te starten. Laurens: “Achteraf had het misschien gekund, maar toen ze de beslissing moesten nemen, beperkte corona de mogelijkheden. Ik vind het eigenlijk wel mooi om de Roparun volledig door Nederland te houden. Dan bereik je meer sponsors dan wanneer je vanuit Parijs start.”

Meer informatie is te vinden op Facebook (‘Roparunteam Run4thefuture’).