• De herinneringsboom op de begraafplaats in Alblasserdam.
• De herinneringsboom op de begraafplaats in Alblasserdam. Foto: Bert Bons

Herinneringsboom op begraafplaats Alblasserdam weer netjes opgeruimd

Algemeen

ALBLASSERDAM • Op de begraafplaats in Alblasserdam, nabij de Oude Toren, staat al een aantal jaren de Herinneringsboom, die onlangs netjes is opgeruimd door Gonnie Verboom.

In deze mooie boom kan men een herinnering achterlaten aan een dierbaar persoon die gemist wordt. “Regelmatig ga ik even langs om te zien of alles er nog in hangt”, laat Gonnie weten. “Nu liggen er veel flesjes uit of onder de boom of er hangen flesjes in waar veel water ingelopen is en de foto niet meer herkenbaar is. Deze flesjes heb ik eruit gehaald en ook de flesjes op de grond heb ik weggehaald.”

Wie de behoefte heeft om er iets in te hangen, kan dat doen. De flesjes zijn te verkrijgen bij de beheerder van de begraafplaats en zijn gratis. Gonnie: “Natuurlijk mag er ook iets anders wat voor u aan de persoon herinnert, in gehangen worden, maar ik adviseer dan wel om dit waterdicht te maken en goed vast te maken, zodat het er niet uit kan vallen.”

Bij de boom, die in het achterste gedeelte van de begraafplaats staat, richting de algemene graven en dan aan de rechterkant, staat een mooi uit een boomstam uitgesneden bank waar men heerlijk kan zitten en herinneringen kan ophalen.