woensdag 20 april

Jeugd Theaterschool Papendrecht presenteert ‘Kerst op de camping’
19:30, Papendrecht, Theater De Willem. Jeugd Theaterschool Papendrecht (JTSP) verzorgt op woensdag 20 april vanaf 19.30 uur de voorstelling ‘Kerst op de camping’ in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. De campingbaas, in de volksmond ook wel ‘ouwe’ genoemd is gek op kerstmis. Al jaren runt hij zijn (niet zo) succesvolle camping samen met zijn werknemers Bep en Fred. Meestal is het met kerstmis erg rustig op de camping, maar dit jaar gebeuren er gekke dingen. Campinggasten worden gedwongen om kerstversiering op te hangen, een diner te organiseren en kerstbingo te spelen. Wie doet er nu zo iets? Vooral in april? Entree bedraagt 2,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 21 april

Pioncafé
10:00, Alblasserdam, De Pion. Buurthuis De Pion, gevestigd in de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, organiseert op donderdag 21 april weer het Pioncafé. Van 10.00 tot 12.00 uur kan iedereen binnenlopen om gezellig een kop koffie te drinken met iets lekkers. Het Pioncafé is iedere woensdag- en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Op donderdag 21 april is er weer een ouderenbijeenkomst van de PCOB in de zaal bij de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan te Papendrecht. De PCOB heeft Ruud Tol gevraagd een presentatie te houden over een fotosafari door Kenia. Verder is er tijd voor ontmoeting onder genot van een kopje thee/koffie. Aanvang is om 14.00 uur en de middag duurt tot 16.00 uur.

Lezing door natuurfotograaf Jan Trapman
20:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. In het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en vogelwacht Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht zal natuurfotograaf Jan Trapman op donderdag 21 april een lezing geven over Nationaal Park De Hoge Veluwe. We vinden hier uitgestrekte loof- en naaldbossen, heidevelden met vennen en een groot stuifzandgebied. Hoogtepunt is natuurlijk de spectaculaire hertenbronst in de herfst. Maar tijdens een wandeling sta je soms oog in oog met wilde zwijnen of moeflons die je overal in het park kan tegenkomen. In het vroege voorjaar hoor je de luide roep van onze grootste specht; de zwarte specht is dan bezig met het nest of roept om een vrouwtje.Jan is bij velen bekend om zijn prachtige natuurfoto’s, zijn grote kennis van de natuur en zijn boeiende uitleg daarbij. Zie ook zijn website www.jantrapman.nl. Inloop is vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur. Toegangsprijs is 2,50 euro (graag contant).

3JS met ‘U2 The Joshua Tree’
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. 3JS verzorgt op donderdag 21 april vanaf 20.15 uur ‘U2 The Joshua Tree’ in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Voor komend jaar steken de 3JS hun show in een spectaculair nieuw jasje. Uitgebreid met nóg meer hits. Een geweldig concert van een geweldige band. Entree bedraagt 29,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 22 april

Naai/handwerkgroep in De Pion
09:30, Alblasserdam, De Pion. In buurthuis De Pion, gevestigd in de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, komt op vrijdag 22 april de Naai/handwerkgroep weer bij elkaar. Van 09.30 tot 11.30 zijn alle vrouwen welkom in de Pion om te naaien, breien of haken in de Naai/handwerkgroep. Tijdens de schoolvakanties gaat deze morgen niet door.

Israëlavond
18:00, Papendrecht, 't Winkeltje. Vrijdag 22 april a.s. organiseert Stichting Traveling Light weer een Israël-avond in Twinkeltje aan de Korenbloemstraat 20 te Papendrecht. Van 18:00 tot 20:00 uur zal de deur open staan. Belangstellenden worden uitgenodigd om gezellig te komen winkelen en elkaar te ontmoeten. Dankzij medewerking van consulente Liesbeth Kortlever uit Brandwijk kunnen veel producten uit Israël te koop worden aangeboden zoals cosmetica, sieraden, thee, jam, wijn en boeken. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van lekkere hapjes, muziek en fotopresentaties. De inloop is vrij. www.traveling-light.nl.

Ashton Brothers met Medicine Show
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De Ashton Brothers komen op vrijdag 22 april naar Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met hun voorstelling Medicine Show. A Medicine Show is een nieuwe bewerking van Charlatans, A Medicine Show, de voorstelling waarmee de groep vanaf 2007 tot 2011 furore maakte; een ongeëvenaard medicijn tegen de misère. De Ashton Brothers bewijzen het: lachen is gezond. Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 23 april

Verkoopdag vrouwenvereniging Bidt en Werkt
09:30, Papendrecht, Grote Kerk. Op zaterdag 23 april is de jaarlijkse verkoopdag van vrouwenvereniging Bidt en Werkt uit Papendrecht. Deze vindt plaats van 9:30 tot 15:00 uur bij de Grote Kerk in Papendrecht. Te koop zijn sokken, sjaals, bad- en keukentextiel, poppen, kaarten, bloemen en planten en eigen gebakken lekkernijen en koffie. De opbrengst is voor College van Kerkrentmeesters en voor Anneke en Mambu in Liberia.

Koorconcert Inspire2liveChoir
19:30, Papendrecht, Bethlehemkerk. Op zaterdag 23 april wordt in de Bethlehemkerk aan de Van Der Palmstraat 1 te Papendrecht een koorconcert gehouden ten bate van het Prinses Maxima Centrum en dan met name de kinderoncologie. Het bekende Inspire2liveChoir uit Alblasserdam o.l.v. Peter Overduin gaat na twee jaar weer een concert geven. Verder werken aan deze avond mee sopraan Annelies Schep, Maurice van Dijk op trompet, organist André de Jager en pianist Jan Vayne. Naast koorzang zijn er ook diverse instrumentale intermezzo’s en samenzang. Op deze avond zullen ook de 50 in Papendrecht gehuisveste Oekraïners worden uitgenodigd. Aanvang: 19.30 uur. Kerk open: 19.00 uur. Toegangsprijs is 15 euro per persoon, kinderen tot en met twaalf jaar mogen voor 5 euro naar binnen. Kaartverkoop: kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of 06-40329257 én bij alle koorleden.

dinsdag 26 april

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden. Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

Recreatieve wandelingen door Papendrecht
10:00, Papendrecht, De Kooyker. Iedere dinsdagmorgen is er een recreatieve wandeling in Papendrecht, die start bij wijkcentrum de Kooyker aan de Pieter Zeemanstraat 37a.De deelnemers wandelen van 10.00 tot 11.00 uur en drinken daarna koffie/thee in het wijkgebouw. Er wordt gewandeld in een rustig tempo met dames en heren van verschillende leeftijden.Er zijn geen kosten verbonden aan de wandelingen. Opgeven kan via de mail: tinyrijneveld@icloud.com.. Ook zonder opgeven mogen mensen meedoen.

woensdag 27 april

Pioncafé
10:00, Alblasserdam, De Pion. Buurthuis De Pion, gevestigd in de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, organiseert op woensdag 27 april weer het Pioncafé. Van 10.00 tot 12.00 uur kan iedereen binnenlopen om gezellig een kop koffie te drinken met iets lekkers. Het Pioncafé is iedere woensdag- en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

donderdag 28 april

Pioncafé
10:00, Alblasserdam, De Pion. Buurthuis De Pion, gevestigd in de voormalige Christelijk Gereformeerde kerk aan de Waalsmondelaan 16 in Alblasserdam, organiseert op donderdag 28 april weer het Pioncafé. Van 10.00 tot 12.00 uur kan iedereen binnenlopen om gezellig een kop koffie te drinken met iets lekkers. Het Pioncafé is iedere woensdag- en donderdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, Landvast. Donderdag 28 april is er weer een luisterclubmiddag in Cultureel Centrum Landvast. Muziekliefhebbers kunnen weer gezamenlijk luisteren naar allerlei soorten popmuziek uit de vorige eeuw. De toegang is gratis, maar de koffie, thee of drankjes helaas niet. Wel is het fijn dat er behalve koffie en thee ook een wijntje of biertje kan worden besteld. De muziek wordt verzorgd door Peter Boermans.