Nog mooier…

De marathonweek van Rotterdam is meestal een week waar ik bijna een jaar naar uitkijk. Twee weken van de te voren wordt er dagelijks de weer app geopend om te kijken hoe het weer zou zijn op die zondag in april. Met in het achterhoofd de winst van vorig jaar, kon deze sportweek niet veel beter worden, maar het is deze week toch gelukt en al deze eer gaat naar de organisatie van het Sportgala. 

Het sportgala, al 17 keren georganiseerd en 2022 zou de laatste keer zijn dat het namens de gemeente, veel sponsoren en vrijwillige inzet gehouden wordt. Ontzettend jammer, want in de basis vind ik Papendrecht een fantastische sportgemeente. Als we toch kijken wat voor schitterende faciliteiten we hebben. Mooie voetbalvelden, atletiekbaan, nieuw sportcentrum, vele verenigingen, de keuze is reuze en iedere inwoner van Papendrecht kan al vroeg in aanraking komen met sport. Het sportgala stimuleert sport en bewegen, de jeugd heeft soms voorbeelden nodig om zelf in beweging te komen en in de afgelopen 17 jaar zijn deze voorbeelden aangedragen en mede daardoor heeft Papendrecht een bruisend verenigingsleven!

Het sportgala vloog voorbij, met oud-sporter aan het woord en meerdere acts op het podium. Tot slot een bijzondere gebeurtenis. De Oeuvreprijs. Deze prijs zou voor het eerst uitgereikt worden aan een individuele sporter. Hopelijk is hij aanwezig in de zaal, zei Peter Michielse die de avond geweldig presenteerde. De wethouder van sport, Kees de Ruijter, mocht de prijs overhandigen. 

Tot mijn grote verbazing werd ik naar voren geroepen. Meneer De Ruijter somde mijn oeuvre op, een lange lijst die soms normaal wordt gevonden, maar door dit soort dingen word ik eraan herinnerd hoe bijzonder het eigenlijk is. Mijn eerste woorden na ontvangst waren: Een oeuvreprijs. Wauw! 

Ik werd een beetje emotioneel, maar lieve mensen ik ben nog niet klaar. Het kriebelt nog steeds, en dat zijn die Olympische Spelen. In 2016 lukte het op een paar seconde niet, in 2020 was er corona, maar de derde keer wordt scheepsrecht en dat is in 2024 in Parijs. Met jullie steun, in deze sportgemeente, kunnen we het samen bereiken en dan wordt alles nog mooier!

Roy Hoornweg