• Een smash langs het blok van Smash.
• Een smash langs het blok van Smash. Foto: Henk Ossel

Smash’66 wint spannende vijfsetter van Voleco

Sport

ALBLASSERDAM • De volleybaldames van Smash’66 uit Alblasserdam hebben zaterdag een spannende wedstrijd na een mooie comeback gewonnen van Voleco 2 uit Krimpen aan den IJssel.

In de eerste set speelde de dames van Smash rommelig. De tegenstander wist druk te zetten, waardoor er aan de kant van Smash te veel fouten gemaakt werden. Spelverdeelster Britt van den Boogaard zocht de variatie op, toch werd de eerste set met 25-13 verloren.

Coach Bokhorst voerde bij aanvang van de tweede set een tweetal wissels door in de hoop het tij te keren. Tessa Verbeet maakte op de buitenpositie plaats voor Eva Wessels. Laura Dessens werd gewisseld van de middenpositie naar de diagonaal. De foutmarge werd kleiner, maar de dames van Smash wisten de set helaas niet te winnen. Voleco pakte de setwinst met 25-19.

Vastberaden om de rollen om te draaien, begon Smash aan de derde set. Het ging gelijk op en in het veld van de tegenstander begon het onrustig te worden. Tabitha Zanen scoorde punt na punt op de buitenpositie en ook middenspeelster Else-Mieke Korporaal wist tactische balletjes te spelen. In de slotfase van de set serveerde Deborah den Hertog strak in de hoeken. Met 25-20 wist het damesteam van Smash de winst binnen te slepen.

Het zelfvertrouwen van de Alblasserdamse ploeg kreeg een boost. Het was zaak om de concentratie vast te houden. Het team kreeg de opdracht om de hoeken op te zoeken en risico te nemen. Voleco was echter ook fel aan het net. Evelijn de Vreede werd ingezet in het achterveld. Bij Smash werden veel ballen van de grond gehaald. Spelverdeelster Britt van den Boogaard maakte het af door de bal onverwachts door te tikken. Een spannende vierde set die resulteerde in 25-21 winst aan de Alblasserdamse zijde.

Coach Bokhorst liet hetzelfde team staan en met veel enthousiasme en fanatisme begon de laatste set. Smash kon namelijk wel wat punten gebruiken in de promotieklasse. Krachtige ballen aan het net van Wessels en Verbeet zorgden voor een ruime voorsprong. Voleco wist hun tegenstander wel scherp te houden en kwam gevaarlijk dichtbij. Een stand van 14-13 in Alblasserdams voordeel zorgde voor de nodige spanning bij de spelers en het publiek. Toch bewees de thuisploeg de beste te zijn en de vijfde set eindigde met 15-13.

Na enige tijd dus weer een overwinning voor de hoofdmacht van Smash’66. Vrijdag 22 april spelen ze om 21.30u in de Blokweer tegen Forza Schouwen-Duiveland DS 1.