• Roy Hoornweg met de oeuvreprijs.
• Roy Hoornweg met de oeuvreprijs. Foto: René van Valen

Oeuvreprijs voor Roy Hoornweg tijdens laatste Sportgala in Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Roy Hoornweg heeft afgelopen woensdagavond de oeuvreprijs in ontvangst mogen nemen tijdens het voorlopig laatste Sportgala in Papendrecht.

Roy behaalde zeven nationale titels bij de junioren, werd Nederlands kampioen in de duatlon (2008), Nederlands kampioen op de 3000 m steeple (2009), tweede op Nederlandse indoorkampioenschappen op de 3000 m (2010), tweede op NK in Amsterdam op de 5000 m (2011), tweede op NK Indoor op de 3000 m (2011), tweede op NK 10.000 m (2013), derde op NK 10.000 m op de weg (2015), Nederlands kampioen op de 10.000 m (2015) en eind vorig jaar eindigde Roy als eerste Nederlander tijdens de Marathon van Rotterdam. Deze prachtige prestaties hebben al geresulteerd in meerdere uitroepen tot sportman van het jaar en nu dus ook een oeuvreprijs. Roy Hoornweg is al meer dan 25 jaar lid is van AV Passaat.

Er was nog meer waardering voor AV Passaat tijdens het Sportgala. De jeugdtrainers van AV Passaat hebben collectief de status van Sportvrijwilliger 2021 gekregen.

Tijdens de galashow hebben diverse kinderen en jongeren verschillende sporten gepresenteerd aan de volle zaal van Theater De Willem. Foto’s hiervan zijn te zien via de website www.sportgala-papendrecht.nl.

Het Sportgala was vanaf 2005 een bekend en jaarlijks terugkomend spektakel, waarin de beste sportmannen, sportvrouwen, ploegen, talenten en coaches worden gehuldigd. En natuurlijk zijn in al die jaren ook de sportvrijwilligers niet vergeten en in het zonnetje gezet. Omdat de gemeentelijke subsidie aan de stichting, vanwege bezuinigingen, zal worden stopgezet, zal het Sportgala 2022 helaas het laatste gala zijn.

Het bestuur van de Stichting Sportgala Papendrecht heeft het laatste gala nog wel een extra feestelijk tintje kunnen geven.