De Mooiste…

En dat is echt zo, de Mooiste is Rotterdam en waar heb ik het dan over, over de marathon natuurlijk. Het was een beladen week, met veel plichtplegingen en vooral genieten met als hoogtepunt de uiteindelijke marathon die afgelopen zondag om 10.00 uur precies van start ging, met de eerste meters over de iconische zwaan, de Erasmusbrug. Wat heb ik afgelopen week veel herinneringen opgehaald, nog geen half jaar geleden in oktober stond ik daar, naast Litouwers, op de eerste rij bij mijn eerste marathon. Ik had moeite om het droog te houden tijdens het ‘you never walk alone’ in één woord kippenvel

Dit jaar begon mijn Rotterdamavontuur al op een donderdag. Het NN Running team waar ik deel van uit maak vierde zijn vijfjarig jubileum. Het was een grote reünie, (oud)sporters, managers, veel pers en natuurlijk de atleten die het zondag moeten laten zien. Na vele foto’s en persmomentjes was de ochtend voorbij gevlogen, NN Marathon Rotterdam was begonnen.

Zaterdag op de Expo. Hoe kan ik dit nu het beste uitleggen voor de niet lopers onder ons. 30.000 mensen die aan dit grootse evenement meedoen, lopen allemaal met een startnummer op. Deze wordt opgehaald en dan moet je nog 500 meter aan loopgerelateerde aanbiedingen voorbij. De winnaar van vorig jaar was er ook en dat waren veel mensen nog niet vergeten. Foto’s, handtekeningen en leuke, soms gespannen gesprekken passeerde de revue. Alles in afwachting op die mooi dag morgen.

En wat werd die dag mooi. Strak blauwe lucht, niet te warm, weinig wind, kortom ideaal marathonweer. Om 9 uur in de ochtend richting Rotterdam. Met een rugtas vol gelletje en bidons naar meerdere punten op het parcours. Radio staat op Rijnmond, er mag niets gemist worden. Dan is het wachten. De helikopter, de motoren voorop, ze komen eraan. Wat een spanning altijd, de kick om daar te lopen, ik wil weer mee doen! De eerste zijn voorbij, nu mijn loopmaten. Lopen ze op tijd? Zijn ze nog fit? Drinken goed afgegeven en door naar het volgende punt. Wat een prestatie is het toch; tweeënveertig kilometer en honderdvijfennegentig meter. Het woord is al lang, maar iedereen kan het en als je het doet, doe het dan in Rotterdam, want het is écht de Aller Mooiste!

Roy Hoornweg