• Drechtstreek verloor zaterdag van Sleeuwijk.
• Drechtstreek verloor zaterdag van Sleeuwijk. Foto: Jan Noorlandt

Periodetitel uit beeld na verliespartij

sleeuwijk • Drechtstreek had het binnenhalen van de tweede periode in eigen hand, maar twee nederlagen in vijf dagen lijken daar een lelijke streep door te zetten. SVW, dat nog moet inhalen tegen Heukelum, ligt nu op pole position. Drechtstreek ging in Sleeuwijk, dat onderin dus goede zaken deed, met 2-1 onderuit. Vanaf het beginsignaal gaf Drechtstreek middels drie opgelegde kansen aan met welke missie het naar Sleeuwijk was afgereisd. Maar zoals zo vaak in de voetballerij is het een geschreven wet: als je ze zelf niet maakt... Sleeuwijk reageerde attent in de omschakeling en bracht de bal, in de 7e minuut, in het vijandelijke zestienmetergebied. Met een Mariano Bombarda-actie (kont in de zestien, wegdraaien en afdrukken) beloonde Petar Micic zich met een voortreffelijke goal.

Na de rust probeerde Drechtstreek iets meer druk te zetten, wat in de 52e minuut resulteerde in de gelijkmaker van Ties van Aggelen. Drechtstreek verzuimde om door te drukken en Sleeuwijk (mede vanwege goed keeperswerk van Marvin Straver) kon de counter(s) niet benutten. Het spel golfde op en neer tot aan de 77e minuut. Vanwege een te laat ingezette actie (beide ‘gentleman'-trainers gaven aan niet precies gezien te hebben, wat de aanleiding was) gaf de goed leidende scheidsrechter een strafschop aan Sleeuwijk, die onberispelijk werd binnengeschoten door Jeffrey Molhoek: 2-1. Drechtstreek probeerde middels een aantal wissels het tij nog te keren, maar kon de onverzettelijke muur van Sleeuwijk niet slechten.