SGP teleurgesteld, PvdA strijdbaar

alblasserdam • Dat de twee grootste partijen in Alblasserdam buitenspel staan, leidt bij PvdA en SGP tot teleurstelling. 

PvdA-lijsttrekker Wim van Krimpen: "We zijn hierdoor verrast. Wij hadden een voorkeur voor een coalitie met D66, VVD en CDA. Dat is een heel sterke en goed haalbare combinatie. Ondanks het uitstekende werk van de informateur vinden we het vreemd dat nu alle twee de grootste partijen niet meedoen." Hij toont zich strijdbaar: "We zijn al andere partijen aan het benaderen om te kijken of er bruggen te slaan zijn."

SGP-lijsttrekker Jaco Brand laat weten teleurgesteld te zijn in de uitkomst van deze informatieronde. Hij was graag het gesprek aangegaan met partijen over de zogenaamde breekpunt thema’s en zag mogelijkheden om daar uit te komen. "Helaas werd die gelegenheid niet geboden. Het CDA hield in het duidingsdebat de deur al dicht. Voor nu maken wij uiteraard pas op de plaats en gaan we bezien wat er in de komende weken gebeuren gaat."


Mooie cheque CRR

alblasserdam • De kelderverkoop van de Grote Kerk in Alblasserdam was in maart bestemd voor stichting Christian Refugee Relief (CRR). Zie de foto rechts op deze pagina. Normaal gesproken gaat de opbrengst naar het onderhoud van de kerk, maar vanwege de oorlog in Oekraïne was er nu, op voorspraak van vrijwilliger Paula (rechts op de foto), gekozen voor noodhulp aan de mensen daar. "De actie werd breed gedragen door de vrijwilligers en onze klanten. Zij rondden hun bedragen bij het afrekenen soms naar boven af of verdubbelden het aankoopbedrag", vertelt Jan Dijkshoorn namens de vrijwilligers. In totaal kan er 5225 euro overgemaakt worden voor de vluchtelingenhulp. Theresa Nieuwenhuis, die namens CRR de cheque in ontvangst nam, vertelde dat het geld gebruikt wordt voor noodhulp in Oekraïne, die via de stichting zelfs reikt tot in de schuilkelders en de metrostations waar mensen verblijven.