• PKC vorig jaar na het winnen van de zaalkorfbalfinale.
• PKC vorig jaar na het winnen van de zaalkorfbalfinale. Foto: Fleur Hoogendoorn

PKC plaatst zich voor zaalkorfbalfinale in Ahoy

Sport

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zich zaterdag geplaatst voor de zaalkorfbalfinale in Ahoy, die op zaterdag 16 april gehouden wordt. PKC speelt dan tegen Fortuna, dat Koog Zaandijk in de kruisfinale versloeg.

PKC was in de halve finale twee keer te sterk voor DVO. Nadat het thuis vorige week al gewonnen had, werd ook in Bennekom afgerekend met DVO.

Het bereiken van de kruisfinales was voor DVO al heel bijzonder, maar meer zat er duidelijk niet in voor de ploeg uit Bennekom. Zonder Daniëlle Boadi, geschorst vanwege de vorige week opgelopen rode kaart, Lois Bakker stond op haar plaats, en met Gertjan Meerkerk op de bank, begon DVO overigens niet onaardig aan het duel.

Bij PKC startte Arjen van Houwelingen in de basis ten faveure van Laurens Leeuwenhoek en ook Julie Caluwé begon er naast. Beide ploegen hielden gelijke tred in een spannende eerste helft, waarbij op te merken viel dat Meerkerk in de slotfase van de eerste helft in het veld kwam. De 10-11 ruststand was niet helemaal in lijn met de kansenverhouding; PKC creëerde veel meer, maar rondde niet goed af.

Na rust eisten Sanne van der Werff en Arjen van Houwelingen een hoofdrol voor zich op. Van der Werff gooide de wedstrijd definitief in het slot op 14-18, DVO probeerde het wel, maar miste teveel (opgelegde) kansen en schoot een te laag rendement om echt een vuist te kunnen maken. Feest dus voor de Papendrechters, die voor de derde keer op rij de finale gaan spelen tegen Fortuna. Het werd uiteindelijk 17-21 voor de Papendrechtse korfballers.

Het is de derde keer op rij dat Fortuna en PKC het tegen elkaar opnemen in de finale van het zaalkorfbalseizoen. Vorig jaar won PKC, drie jaar geleden was Fortuna de sterkste. Twee jaar geleden werd er geen finale gespeeld in verband met de coronapandemie.