woensdag 6 april

Sjors van der Panne en Tommie Christiaan in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Sjors van der Panne en Tommie Christiaan verzorgen op woensdag 6 april vanaf 20.15 uur de voorstelling Mannen Huilen Niet in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Sjors van der Panne zingt kleinkunst en chansons, Tommie Christiaan is meer van het betere levenslied en hippe pop. In deze voorstelling verdiepen de vrienden zich in elkaars muzikale voorkeuren. Entree bedraagt 23 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 8 april

Bingo bij speeltuinvereniging De Zonnebloem
20:00, Papendrecht, Zonnebloem. Op vrijdag 8 april vanaf 20:00 uur is er weer een gezellige bingoavond bij speeltuinvereniging De Zonnebloem in Papendrecht. Vanaf dit seizoen koopt men de bingo-kaartjes direct bij binnenkomst voor alle rondes in één keer tegelijkertijd. De prijs van een bingokaart is 1,50 euro en voor de superronde 0,75 euro. Inloop is vanaf 19.30 uur. Omstreeks 20.00 uur zal gestart worden met de eerste ronde.

Lezing Stine Jensen
19:30, Papendrecht, bibliotheek. Stine Jensen komt op vrijdag 8 april om een lezing te verzorgen over haar succesvolle boek Faalmoed. Meer informatie over deze lezing staat elders op deze pagina.

zaterdag 9 april

Passieconcert
15:30, Papendrecht, Morgensterkerk. Op zaterdag 9 april, op de drempel van de Stille Week, voert Ensemble Lyrico in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht de Musikalische Exequien uit van Heinrich Schütz. Meer informatie staat in een artikel elders op deze pagina.

Slagerij Van Kampen in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Slagerij Van Kampen treedt op zaterdag 9 april vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met ‘Rhythm of Life’.Rhythm of Life is een intens en indrukwekkend muziekspektakel van de eerste tot de laatste minuut. Entree bedraagt 27 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 10 april

Optreden Het Groot Niet Te Vermijden
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. De vijf heren van Het Groot Niet Te Vermijden verzorgen op zondagmiddag 10 april vanaf 14.30 uur een optreden in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Voor de voorstelling van 14.00 uur is er een gezellige High Tea. Het Groot Niet Te Vermijden wordt deze middag aangevuld met sopraan Waldin Roes en pianist Bert Nicodem. Deze muzikale combinatie van zangers, entertainers en multi-instrumentalisten toont aan dat aria’s en smartlappen dichterbij elkaar liggen dan je denkt. Entree bedraagt 19,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

Passie-uitvoering ‘Naar het kruis' van His Voice
16:00, Alblasserdam, Havenkerk. In de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam wordt op zondag 10 april de Passie-uitvoering ‘Naar het kruis' verzorgd door His Voice o.l.v. Jaco Mulder. Medewerking wordt verleend door gospelkoor Genesis uit Nunspeet.In deze bijzondere dienst komt het Passieverhaal door prachtige muziek, indrukwekkende teksten zingend en vertellend tot leven. Twee Amerikaanse muziekstukken, The power of the cross en In my place zijn speciaal voor deze uitvoeringen in het Nederlands vertaald om de bezoekers mee te nemen naar de voet van het kruis. Aanvang: 16.00 uur. Toegang is gratis, wel wordt gecollecteerd voor de Voedselbank Alblasserdam.

maandag 11 april

Passiestonden in de Sionskerk
19:30, Papendrecht, Sionskerk. In de Stille Week voor Pasen zullen er in de Sionskerk, Rubensstraat 35 te Papendrecht een serie van 4 Passiestonden gehouden worden als voorbereiding op Goede Vrijdag en Pasen. Iedere avond zal er een moment van bezinning zijn rondom het thema "Woorden vanaf het Kruis". De avonden zullen bestaan uit muzikale momenten, stilte moment , bijbellezing en een korte overdenking. De Passiestonden zijn van maandag 11 april tot en met donderdag 14 april en duren van 19.30 tot 20.00 uur.

dinsdag 12 april

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden.Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

donderdag 14 april

Chris Verlaan komt naar Papendrecht
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Chris Verlaan verzorgt op donderdag 14 april vanaf 2015 uur de cabaretvoorstelling Man in de Maak in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Chris Verlaan is data-analist, woonachtig in Almere en heeft autisme..Entree bedraagt 17,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.