Drechtstreek neemt afstand van moeras

papendrecht • Er waren mooiere wedstrijden denkbaar dan het tweedeklasseduel tussen Drechtsstreek en Heukelum, maar daar maalde niemand om in Papendrechtse voetbalkringen. De 2-0 overwinning was daarvoor nét even te belangrijk. "Klopt", zegt Drechtstreek-trainer Paul Koster. Het verhaal vooraf was heel simpel: bij verlies zouden we worden meegezogen in het 'degradatiemoeras' van 2F, ingeval van winst verschaften we onszelf wat meer lucht." Dat laatste lukte. Al meteen na de aftrap maakte Heukelum duidelijk dat het voor een punt naar sportpark Oostpolder was gekomen. Drechtstreek liet zich vervolgens niet verleiden om al te driftig ten aanval te trekken. Men koos voor geduld en kreeg daarvoor diep in de tweede helft de beloning toen Mark Kunst voor de 1-0 zorgde. In blessuretijd werd het pleit definitief beslecht door Silvan Damwijk met zijn bevrijdende 2-0.

Thomas Verhoeven zwemt persoonlijk record

papendrecht • Zwemmer Thomas Verhoeven uit Papendrecht, die uitkomt voor Feyenoord Albion Swimming in Rotterdam, heeft afgelopen weekend in het Noorse Bergen tijdens het Swim Festival een persoonlijk record gezwommen op de vijftig meter vlinderslag. Zijn tijd is nu 23,22 seconden. In de finale won Verhoeven op dit onderdeel zilver in 24,78.

De dubbele afstand leverde de Papendrechter in de finale ook zilver op in een tijd van 53,95. Aankomend weekend is de Qualification Meet in Eindhoven. De zwemmer zal dan zijn plaats voor de aankomende Wereld Kampioenschappen (WK) moeten verdedigen. Met een nieuw persoonlijk record op zak geeft dat wellicht wat extra steun in die strijd.

Dubbele cijfers voor Papendrecht VR 1

papendrecht • Het eerste vrouwenteam van vv Papendrecht heeft zaterdag met 10-0 gewonnen van NEO’25.

Al binnen 10 minuten stond het 3-0. In de 5e minuut gaf Fleur diep op Shirley. Haar voorzet bereikte de goed meegelopen Marieke die voor de openingstreffer zorgde. Een minuut later weer een goede voorzet, deze keer van Ilse S. op Chantal V. die de bal beheerst langs de keeper in de hoek schoot. En weer een paar minuten later slalomde Chantal V., nadat ze de bal op het middenveld opgepikt had, door de defensie van NEO’25 VR1 om vervolgens de bal netjes in de hoek te schuiven. Afgezien van enkele speldenprikken van de gasten speelde de wedstrijd zich vooral op hun helft af. Papendrecht-keepster Marleen had een rustige dag. Ruststand was 5-0.

In de tweede helft werden de nodige verse krachten ingebracht. Zafira, Gabrielle, Danielle en Claudia kwamen voor Shirley, Ilse S., Amine en Manja. Na de rust ging de thuisploeg vrolijk verder met scoren. Chantal V. maakte met een solo de 6-0, Claudia 7-0, Chantal V. uit een strafschop 8-0 en even later met een veldgoal 9-0 en Roos 10-0.