In memoriam: Harry van der Zijden

alblasserdam • Harry van der Zijden uit Alblasserdam is op vrijdag 25 maart overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Harry is 80 jaar geworden, kwam oorspronkelijk uit Rotterdam, maar verhuisde na zijn huwelijk met Ria Barnhoorn al vrij snel naar Alblasserdam. Daar maakte hij een onuitwisbare indruk als raadslid van de plaatselijke partij Progressieve Samenwerking Alblasserdam (PSA), die in de jaren tachtig werd opgericht en tot het eind van de jaren negentig van de vorige eeuw bleef voortbestaan. Rond dit tijd stopte Harry als raadslid, maar hij bleef de politiek in de jaren daarna trouw volgen. Zolang hij dat kon, zat hij op de eerste rij van de publieke tribune. De laatste jaren moest hij begeleid worden, omdat hij slecht ging zien vanwege de gevolgen van diabetes.
Tot aan zijn dood is Harry bestuurslid geweest van Stichting Havenfestival Alblasserdam. “Enthousiasme, scherpte en betrokkenheid waren kenmerkend voor hem”, zo omschrijven de overige leden van het bestuur hem in een overlijdensadvertentie elders in deze krant. “Wij zullen Harry herinneren als een bestuurslid waar we op konden rekenen.”

Harry is vrijwel zijn gehele werkzame leven belastingconsulent geweest.

De begrafenis vindt plaats op vrijdagmiddag 1 april in Alblasserdam met een bijeenkomst om 14.00 uur in de aula en daarna de begrafenis.