woensdag 30 maart

Ledenvergadering en lezing over planten bij de Natuur- en vogelwacht Alblasserwaard
20:00, Papendrecht, Streeknatuurcentrum. Natuur- en vogelwacht Alblasserwaard houdt op woensdag 30 maart vanaf 20.00 uur haar ledenvergadering in het Streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht.Voor de pauze zullen de gebruikelijke punten van de ledenvergadering worden behandeld: een terugblik op het afgelopen jaar/jaren, financiën, verkiezing van bestuursleden en een vooruitblik op de toekomst.Na de pauze zal een lezing worden gegeven door plantendeskundige Bram van Vliet. Bram is al vele jaren actief bij de plantenwerkgroep van de Natuur- en vogelwacht. Hij verzorgt cursussen en excursies en zal aan de hand van door hem zelf gemaakte tekeningen de aanwezigen meenemen in de wereld van de planten.Zowel leden als niet-leden zijn welkom. De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.30 uur en aanvang is om 20.00 uur.

Roy Grunewald en Esmay Usmany in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Roy Grunewald en Esmay Usmany treden op woensdag 30 maart vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem in Papendrecht met hun ‘Soedah, laat maar… show’.Rasverteller Roy Grunewald en actrice en singer-songwriter Esmay Usmany zijn indo’s van de tweede en derde generatie. Hun (groot)-ouders moesten noodgedwongen de voormalige kolonie verlaten. Ze werden opgevangen in contractpensions, moesten wennen aan een koud klimaat en ander eten. Ondertussen moesten ze hier een heel nieuw leven opbouwen.Nu, meer dan zeventig jaar later, is de typische indo cultuur langzaam aan het verdwijnen. Maar de vele verhalen kunnen nog worden verteld. Over het verzwegen verleden en liefdesrelaties of over onbegrip om die typisch Indische gewoontes. Een voorstelling over de geschiedenis van de Indo’s vol grappige en bizarre verhalen, afgewisseld met mooie liedjes. Over heimwee en loslaten van het verleden met de zucht: ‘Soedah, laat maar...’.Entree bedraagt 18,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 31 maart

Cabaret met Harrie Jekkers in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Harrie Jekkers is voor het eerst in 23 jaar weer te zien in een solo-cabaretvoorstelling. Op donderdag 31 maart komt hij naar Theater De Willem in Papendrecht. In Achter de Duinen vertelt Harrie Jekkers in liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. En over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie, het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod, en ongeveer een derde van de voorstelling gaat over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont. Entree bedraagt 32,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 1 april

Kinderdisco
19:00, Papendrecht, Excelsior. Op vrijdag 1 april is er weer kinderdisco voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar uit heel Papendrecht. Deze keer zal de kinderdisco plaatsvinden bij muziekvereniging Excelsior aan de Rembrandtlaan 206 in Papendrecht.Tijdens de disco zal de vaste dj Kristian weer volop vette tracks draaien en worden er diverse spelletjes gedaan waarbij leuke prijsjes te winnen zijn. Om even rustig bij te komen kun je wat drinken en eten halen bij de bar. Er is geen pin aanwezig, dus contant geld graag.De kinderdisco start om 19.00 uur en is om 21.00 uur weer afgelopen. De entree bedraagt € 2,00 per kind. Kinderen graag binnen ophalen om 21:00 uur.

The Bootleg Sixties
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. De heren van The Bootleg Sixties verzorgen op vrijdag 1 april vanaf 20.15 uur ‘Overtures’ in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Entree bedraagt 27 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 2 april

Concert Praise Him in de Maranathakerk in Zwijndrecht
20:00, Zwijndrecht, Maranathakerk. Praise Him start haar concerten op zaterdag 2 april met een prachtig repertoire in de Maranathakerk in Zwijndrecht. Toegangsprijs € 10,00. Kinderen tot en met 14 jaar zijn gratis. Kaarten via 06-25512377 of info@praisehim.nl. Voor meer informatie: www.praisehim.nl.

dinsdag 5 april

PCOB-lezing Geert Ouweneel over de Lijkwade van Turijn
14:00, Alblasserdam, De Haven. Op dinsdag 5 april zal Geert Ouweneel tijdens een ledenmiddag van de PCOB een lezing houden over de Lijkwade van Turijn. Juist in de 40-dagentijd belooft dit een interessante middag te worden. De bijeenkomst vindt plaats in gebouw De Levensbron aan de Plantageweg in Alblasserdam (nabij de rotonde) en begint om 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.De lezing zou aanvankelijk in de Haven aan de Ieplaan plaatsvinden, maar die locatie gaat gebruikt worden voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.