Papendrecht weer terug in de middenmoot

papendrecht • Precies in een fase waarin Papendrecht eens wilde ontdekken of men kon aansluiten bij de elite van zijn eerste klasse-poule, werken de resultaten niet mee. De ploeg van trainer Johan Sturrus verloor in één week tijd liefst drie duels en is weer terug in de middenmoot. De meest recente van het nederlagentrio viel zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys te noteren. Het werd 0-1 op sportpark Slobbengors, De eerste helft van het duel met de opponent uit Zeeuws-Vlaanderen was niet echt om aan te gluren. Zes minuten na de pauze kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong; een doelpunt dat overigens betwist werd door de grensrechter van Papendrecht. Hij meende te moeten vlaggen voor buitenspel. Papendrecht, dat aantrad zonder traditionele sterhouders als Nick Kamerling, Rick Resoort, Job van der Werff en Xavier Leenheer, probeerde in het laatste kwartier nog iets te forceren door Jay Luciano in te brengen. De speersnelle aanvaller slaagde er echter niet in voor het zo gewenste gevaar te zorgen


Nieuw-Lekkerland: punt op Molenwei

heerjansdam • Nieuw-Lekkerland hield een bevredigende 1-1 over aan het bezoek aan Heerjansdam. Op sportpark de Molenwei was de thuisclub de bovenliggende partij. Delmee zorgde voor de 1-0, waarna Yardim na een half uur spelen op fraaie wijze de 1-1 voor zijn rekening nam. Na de pauze was Nieuw-Lekkerland doelman Delano Kortstam de meest opvallende speler op het veld. Hij verrichtte een serie puike reddingen.


Stroef De Alblas oogt wat apathisch

oud-alblas • De Alblas bleef zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Groot-Ammers steken op een bloedeloze 0-0. En dat mocht een tegenvaller genoemd worden voor het elftal dat zich de voorbije maanden ontpopt heeft tot de voornaamste titelkandidaat in de derde klasse C. In het duel van Groot-Ammers was van de 'grandeur' die daar bij hoort niets te zien. De Alblas speelde tam en bij tijd en wijlen zelfs wat apathisch.  In de eerste helft kreeg De Alblas een paar kleine scoringskansen tegen Groot-Ammers. Na de pauze intensiveerde het overwicht zich, maar dat leidde niet tot veel opwindende momenten voor het doel van de gasten. De ideale kans om tóch nog te scoren deed zich voor in de 78e minuut, toen De Alblas een strafschop kreeg toegewezen. Jari Zijderveld faalde echter van elf meter. Het was exemplarisch voor het De Alblas van deze zaterdag.


Alblasserdam is het helemaal kwijt

ameide • Vrolijk werd je er als Alblasserdam-supporter niet van afgelopen zaterdag in het uitduel met Ameide. De damdorpse voetballers misten eigenlijk alles wat nodig is om succes te kunnen boeken in een confrontatie met een mentaal sterke en hongerige tegenstander. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Ameide een dik verdiende 3-1 overwinning liet noteren.