• Blok van Smash.
• Blok van Smash. Foto: Henk Ossel

Smash’66 verliest van WHV

Sportt

ALBLASSERDAM • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smash’66 uit Alblasserdam heeft in het afgelopen weekend met 0-4 verloren van WHV uit Asperen.

Voor dames 1 van Smash’66 verloopt de competitie na de verplichte stop wegens de coronacrisis onrustig. De impact van corona op het uitspelen van de competitie is te groot gebleken. Te veel wedstrijden vallen uit, waardoor de kans op oneerlijke competitie toeneemt. De NeVoBo heeft besloten om in de seniorencompetities geen promotie en degradatie wedstrijden te spelen. Er is eveneens geen kampioen. Het eerste damesteam van Smash’66 is ook het seizoen 22/23 verzekerd van een plek in de promotieklasse. De huidige competitiewedstrijden worden gebruikt om veel samen te spelen en vlieguren te maken als team.

Op vrijdagavond 25 maart troffen de dames uit Alblasserdam het eerste damesteam van WHV uit Asperen. Een jonge en energieke ploeg in de bovenmoot van de competitie. Eva Wessels was helaas afwezig. Liesbeth Tuijtel, die dit seizoen deel uitmaakt van het tweede damesteam van Smash’66, was aanwezig om het team te versterken. Tuijtel heeft zeer geruime tijd deel uitgemaakt van de selectie van het eerste damesteam en daardoor geen onbekende.

De eerste set startte coach Lykele Bokhorst met een basis waarin Laura Dessens de plek innam van de afwezige Eva Wessels. Bokhorst gaf de opdracht mee om WHV serverend onder druk te zetten. Smash’66 kwam de eerste punten goed mee met WHV. Na een sterke serviceserie van WHV waardoor Smash’66 moeite had met de servicepass liep WHV verder uit. Er werd voor iedere bal gevochten en in de slotfase van de set wisten de dames van Smash’66 nog wat punten te scoren. WHV weet deze set te winnen met 19-25.

De tweede set startte Tessa Verbeet op de diagonaalpositie. Smash’66 pakte in het begin van de set een voorsprong en wist deze vast te houden. Er was onrust aan de kant van WHV en de coach voerde in korte tijd 3 wissels door. Else-Mieke Korporaal wist met haar krachtige service de tegenstander onder druk te zetten. Spelverdeelster Britt van den Boogaard kon aanvalsters Deborah den Hertog en Tabitha Zanen goed vinden en zij scoorden meerdere punten. Smash’66 stond op 20-14 voorsprong toen zij een serviceserie tegen kregen van WHV. WHV liep punten in, Bokhorst probeerde deze serie middels een time-out te doorbreken en er werd gewisseld in de pass. De dames van Smash’66 kregen de sprongservice van WHV echter niet onder controle en de winst van deze set gaat met 25-21 naar WHV.

In de derde set nam WHV in de beginfase de voorsprong. WHV heeft een sterk tweemansblok op de middenpositie hangen waar Smash’66 lastig doorheen kwam. Coach Bokhorst wisselde Else-Mieke Korporaal voor Liesbeth Tuijtel die de middenpositie innam. Helaas verloor Smash’66 deze set met 17-25.

In de vierde set startte Evelijn de Vreede op de buitenpositie. Er werd voor iedere bal gevochten. Na een krachtig killblok van Laura Dessens, waardoor de bal terugviel aan de kant van WHV, wisten de dames van WHV alsnog de bal te scoren aan de kant van Smash’66 en zo won WHV deze set met 19-25.

Smash’66 kijkt ondanks de 0-4 nederlaag terug op een prettige wedstrijd met voldoende leermomenten. De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op 8 april in de Blokweer. Smash’66 treft dan Sliedrecht Sport in eigen huis.