• Mayah Romijn.
• Mayah Romijn. Foto: Aangeleverd

Mayah Romijn van Olympia zet zichzelf goed op de kaart

Sport

PAPENDRECHT • De jonge Mayah Romijn van gymnastiekvereniging Olympia heeft vorige week zondag goed gepresteerd tijdens haar eerste kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Ritmische Gymnastiek. Ze werd zevende.

De eerste kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Ritmische Gymnastiek werd gehouden in Alkmaar.

Mayah is lid van de selectie Ritmische Gymnastiek en komt uit in de 1ste divisie in de leeftijdscategorie Benjamins, dat zijn negen- en tienjarige meisjes. Voor Mayah was dit haar allereerste wedstrijd op het hoogste podium van Nederland, dus dat er wat zenuwen aanwezig waren, was niet zo gek.

Mayah startte de dag met haar oefening Zonder Materiaal. Ze was iets te voorzichtig en wilde alle elementen zo netjes uitvoeren dat ze iets achter de muziek aan liep. Wel netjes uitgevoerd, maar helaas niet op muziek was haar wat punten kostte. Met een mooi puntentotaal van 14.950 stond zij op de 11e plaats.

Daarna liet zij de jury een hoepeloefening zien. Deze oefening is eigenlijk nog niet helemaal af, maar door het harde werken van Mayah, mocht zij het vandaag toch proberen en de oefening aan de jury laten zien. Mayah was zeer rustig en beheerst en liet zien dat zij de hoepel al aardig onder controle heeft. Zelfs haar moeilijkste element met een gooi, twee rotatie-onderdelen met daarbij verplaatsen van hoog naar laag lukte haar om weer netjes op te vangen. Voor haar hoepeloefening behaalde Mayah met een score van 14.833 een hele nette vierde plaats. Dit resulteerde in een puntentotaal van 29.783 en daarmee bezette Mayah de zevende plaats. In totaal deden er aan deze wedstrijd 17 meisjes mee.

Op 9 april staat de volgende kwalificatiewedstrijd voor Mayah op het programma.