• Groep 8 van het Palet in actie.
• Groep 8 van het Palet in actie. Foto: Aangeleverd

Week van het Openbare Onderwijs & Opvang in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • In de Week van het Openbare Onderwijs & Opvang in Alblasserdam laten kinderen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, schoolleiders en bestuurders zien dat het openbaar onderwijs en opvang staan voor gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Onderwijs en opvang is maandag 21 maart op feestelijk wijze geopend met ochtendgymnastiek. Iedere locatie besteedde op hetzelfde moment aandacht aan deze bijzondere week. Er dreunde heel wat gezellige muziek door de scholen en locaties en er werd flink wat gedanst door de kinderen van 2 tot 13 jaar.

Het thema voor de Week van het Openbaar Onderwijs & Opvang is dit jaar ‘Waar verhalen samenkomen’. Een prachtig thema waarmee men de kindcentra met elkaar wil verbinden. Er zal een boek met prachtige verhalen door de groepen worden samengesteld. Aanstaande vrijdag zal aan het einde van de dag dit boek met de verzamelde verhalen van groepen van IKC Het Palet en IKC ’t Nokkenwiel worden gebundeld. Iedere locatie ontvangt het boek, zodat alle verhalen die samen zijn gekomen kunnen voorlezen aan de kinderen.

Afgelopen woensdag waren toekomstige ouders via een advertentie in het Kontakt editie Klaroen uitgenodigd een kijkje te nemen op één van de kindcentra (0-13 jaar). Uiteraard kan er nog steeds een bezoek afgesproken worden via sandra.stam@ozhw.nl.