• Anita Stigter.
• Anita Stigter. Foto: Aangeleverd

Drie raadsleden dankzij voorkeursstemmen alsnog in Papendrechtse raad

Algemeen

PAPENDRECHT • Er zijn drie raadsleden die alsnog in de gemeenteraad terecht gekomen omdat ze veel voorkeursstemmen hebben gekregen. Twee van hen zijn vrouwen, die daarmee een man verdringen. De derde persoon die met voorkeursstemmen is gekozen, verdringt juist weer een vrouw uit de raad.

De drie raadsleden die met voorkeursstemmen zijn gekozen, zijn Peter-Jan van der Giessen van de VVD, Annemarie Verschoor van het CDA en Anita Stigter van de ChristenUnie.

Peter-Jan van der Giessen is lid van het 4 mei Comité in Papendrecht. Hij stond als vijfde op de lijst bij de liberalen en kreeg 157 stemmen van de VVD-aanhang. Hij verdringt daarmee het huidige raadslid Akkie Bokma, die op nummer 3 stond. 

Annemarie Verschoor kreeg 170 stemmen bij de christendemocraten. Zij stond als vierde op de lijst en houdt Ronald Schuil uit de raad, die op nummer drie stond op de kieslijst van het CDA.

Bij de ChristenUnie heeft nummer 4 Anita Stigter 171 stemmen gekregen. Zij neemt daardoor als tweede raadslid van de CU plaats in de gemeenteraad en verdringt daarmee Henk Bezemer.

De verdeling van de voorkeursstemmen werd maandag bekendgemaakt tijdens een openbare bijeenkomst van het Centraal Stembureau. Tijdens die bijeenkomst werd ook de uitslag officieel vastgesteld. De Papendrechtse raad bestaat uit 23 personen: 9 vrouwen en 14 mannen.