• De broers Verschoor tijdens de opruimactie.
• De broers Verschoor tijdens de opruimactie. Foto: Peter van der Spoel

400 kilo vuil opgeruimd tijdens schoonmaakactie in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje hebben zaterdag 120 deelnemers aan de Opruimactie meegedaan.

Met een splinternieuwe bus van zijn werkgever FMJ Elektro heeft organisator Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon het verzamelde afval en de opruimspullen bij de deelnemers opgehaald. “Die rook na afloop niet echt nieuw meer”, constateerde Peter met gemengde gevoelens.

“Ik heb weer met verbazing staan kijken wat de mensen allemaal gevonden hadden en ook nog eens mee naar huis hadden genomen”, vertelde Peter verder na afloop van de schoonmaakactie.

“Je hebt natuurlijk de gebruikelijke plastic rommel, veel blikjes en enkele petflesjes maar er waren toch ook weer bijzondere dingen bij.” Als voorbeelden noemt hij een grote zware pallet, houten balkjes, veel piepschuim (wat echt troep is), een oude Nokia-GSM, PVC-pijpen, een rol vloerbedekking en ondertapijt, een siervelg, een stepje, zeil, soort deken superzwaar door het water waar hij in lag, een kerstboom, een zwabber, een complete autoband (uit de sloot), een complete ruitenwisser van een auto, een lange witte aluminium pijp, een rolgordijn, verkeersschilden rood/wit.

Daardoor moest er twee keer naar de Gemeentewerf gereden worden om alles kwijt te kunnen. Peter: “Daar heb ik alles gewogen en het bleek toch 351 kg te zijn en dan heb ik de eerder genoemde aparte dingen niet eens meegewogen, dan hadden we zeker aan de 400 kg gekomen.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk is het iedere keer weer een schok om te beseffen wat sommige bewoners van ons dorp of passanten aanrichten en wat zijn we toch slordig voor onze leefomgeving.”

Iedereen die weer een positieve bijdrage aan de actie heeft geleverd, wordt ontzettend bedankt. Dat geldt natuurlijk ook voor de trouwe sponsoren McDonald’s, Plus van Holten en banketbakkerij J. van der Wegen.

Voor meer informatie: www.alblasserdamschoon.nl.