woensdag 16 maart

Toneelvoorstelling over het huwelijk met Huub Stapel
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Huub Stapel verzorgt op woensdag 16 maart vanaf 20.15 uur de voorstelling Het Huwelijk in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Huub Stapel speelde eerder de zeer succesvolle voorstelling Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus en is nu weer solo te zien. Dit keer met de wervelende one-man-show Het Huwelijk. Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, dicht en speelt Huub Stapel virtuoos rond dit aloude instituut en confronteert je met de ongemakken en gemakken, de verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval; de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk... Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen. Entree bedraagt 27,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 17 maart

Luisterclub Popmuziek
14:00, Alblasserdam, Landvast. Na twee jaar gaat de popmuziek luisterclub in Alblasserdam weer van start. Muziekliefhebbers kunnen weer gezamenlijk luisteren naar allerlei soorten popmuziek uit de vorige eeuw, dus van 1960 tot 2000. The Beatles, ABBA, Supertramp, Stevie Wonder, Barbra Streisand, The Eagles, Pink Floyd, Billy Joel, Crosby Stills &Nash, Beach Boys, Joe Cocker en heel veel anderen komen voorbij. Dit keer niet meer in het SWA pand, maar in de ruime en gezellige bovenzaal van het Alblasserdamse Cultureel Centrum Landvast. Gelukkig is ook daar de toegang weer gratis, maar de koffie of thee helaas niet. Wel is het fijn dat er door de liefhebbers ook een wijntje of biertje kan worden besteld bij de bar van Landvast. Het muzikale programma wordt weer verzorgd door Peter Boermans, die de coronatijd gebruikt heeft om veel muzieknummers uit te zoeken, die vast wel goed in de smaak zullen vallen. In overleg met Landvast is besloten dit jaar te starten op donderdagmiddag 17 maart en daarna in overleg met de aanwezige luistervrienden. Het programma loopt van 14.00 tot 16.00 uur, maar nog even nablijven is ook altijd leuk.

Bijeenkomst PCOB
14:00, Papendrecht, Elimkerk. Na een periode van twee jaar, waarin vrijwel geen activiteiten waren, hoopt de PCOB afdeling Papendrecht op donderdag 17 maart weer een bijeenkomst te houden in de zaal bij de Elimkerk. Op deze middag zal de algemene ledenvergadering worden gehouden en hoopt Jos de Bie een presentatie te houden over de Kinderdijkse molens. Daarnaast is de bijeenkomst bedoeld voor ontmoeting en drinken de bezoekers gezellig een kopje thee of koffie met iets lekkers. Iedereen is weer hartelijk welkom, neem gerust uw buurvrouw of buurman mee. De middag duurt van 14.00 tot 16.00 uur.

vrijdag 18 maart

Bingo bij speeltuinvereniging De Zonnebloem
20:00, Papendrecht, Zonnebloem. Op vrijdag 18 maart vanaf 20:00 uur is er weer een gezellige bingoavond bij speeltuinvereniging De Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht. Vanaf dit seizoen koopt men de bingo-kaartjes direct bij binnenkomst voor alle rondes in één keer tegelijkertijd. De prijs van een bingokaart is 1,50 euro en voor de superronde 0,75 euro. Inloop is vanaf 19.30 uur. Omstreeks 20.00 uur zal gestart worden met de eerste ronde. De bingoavonden zijn dit seizoen op 1 en 22 oktober, 12 november en 26 november, 3 december, 14 januari, 4 en 25 februari, 18 maart en 8 april.

dinsdag 22 maart

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden. Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

woensdag 23 maart

Kinderbingo
Kinderbingo14:00, Papendrecht, Speeltuin De Zonnebloem. Voor kinderen vanaf groep 4 tot en met groep 8 organiseert Speeltuin De Zonnebloem aan de Lisbloemstraat in Papendrecht op 23 maart en 20 april van 14.00 tot 16.00 uur een bingomiddag. De prijs voor leden is € 5,00 en niet leden betalen € 6,00 (inclusief drinken en wat lekkers). Natuurlijk gaat ieder kind met een prijs naar huis.

vrijdag 25 maart

Discozwemmen voor kinderen
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Vrijdagavond 25 maart van 19.00 tot 21.00 uur is er discozwemmen in het doelgroepenbad van Sportcentrum Papendrecht. De disco is bedoeld voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar. Kinderen die willen komen, moeten minimaal zwemdiploma A hebben. De kosten voor het discozwemmen zijn 5,40 euro per persoon. De kaarten zijn online te reserveren vanaf zaterdag 19 maart via de webshop van Sportcentrum Papendrecht: www.sportpapendrecht.nl.