Positief nieuws

Het lijkt erop of iedereen er naar smacht, een beetje positiviteit! Eerst heeft er twee jaar bijna geen evenement door kunnen gaan en nu het hele gebeuren in Oekraïne, daar word je als persoon of als mensheid niet echt vrolijker van.

Gelukkig is er sport, waar we allemaal van kunnen genieten, door naar te kijken, ons zelf mee te laten slepen door de spanning of door het zelf te doen en dat heerlijke gelukstofje aan te maken, endorfine.

Afgelopen week na de bekendmaking van een nieuwe wereldrecord poging voor mezelf, heb ik vele reacties mogen ontvangen en allen waren positief en vooral vragend. Daarom vandaag antwoord op die vragen.

De belangrijkste vraag was: hoe snel moet je gaan lopen om het wereldrecord te verbeteren? Het record staat op dit moment op 2 uur 20 minuten en 43 seconde. Het doel en de loopband wordt op een tempo gezet onder de 2.20 uur dat is ongeveer 3.18 minuut de kilometer en dat komt weer overeen met 18,2 km/h oftewel best doorlopen op een loopband. 

Om deze snelheid te ervaren kunnen mensen op de dag van de limietpoging een stukje met mij meelopen op een andere loopband.

De tweede vraag wat bij veel mensen speelde, of het zwaarder lopen is op een loopband? Dit is misschien moeilijk uit te leggen. In het kort komt het er op neer dat het fysiek minder zwaar is, dit is terug te zien in mijn hartslagen als ik op de loopband train, mentaal is een heel ander verhaal. 

De loopband is in begin 1800 ontwikkeld voor het gevangenisleven als martelwerktuig. De constanten loopbeweging die je uitvoert, op twee vierkante meter, wetende dat je de komende 2 uur nergens heen gaat en dat elke 20 minuten lijkt of je al een uur aan het rennen bent, kortom je moet een beetje gek zijn om dit wereldrecord aan te vallen. 

De vraag die daarop volgde was, waarom ga je dit doen dan?
Het antwoord hierop is simpel. Ik houd van uitdagingen en van positief nieuws.

Het is tijd voor een feestje, en hoe kan je dit beter vieren met een nieuw wereldrecord?

Roy Hoornweg