Lekkerland en BVCB in evenwicht: 1-1

nieuw-lekkerland • Het is Nieuw-Lekkerland niet gelukt om afstand te nemen van collega-middenmoter BVCB. Op sportpark Excelsior eindigde het duel tussen twee behoudend opererende teams in 1-1. Dat de thuisclub 'voorzichtig' voetbalde was verklaarbaar: trainer Bert Buizert kon geen beroep doen op een flink aantal potentiële basisspelers. Omdat ook BVCB zich met graagte liet terugzakken ontstond er een duel met alle kenmerken van een schaakpartij. In de 62e minuut slaagden de gasten er zowaar in om op 0-1 te komen. Het was Rob Rutten die 'uit het niets' scoorde. dat Nieuw-Lekkerland acht minuten voor tijd toch nog een punt uit het vuur kon slepen, had men te danken aan een lompe verdedigende actie van de gasten op de punt van het strafschopgebied, waar men Lekkerlander Sven Schilders volkomen onnodig onderuit trok. De gratis meegeleverde strafschop werd in dank aanvaard door Sjoerd Slob: 1-1. Tot meer bleken beide elftallen niet in staat. De remise was er, gezien het spelbeeld, voor beiden één om vrede mee te hebben.


De Zwerver valt zichzelf tegen

woudrichem • na een doelpuntloze eerste helft zakte De Zwerver door het ijs bij Woudrichem. De Kinderdijkers dropen uiteindelijk af met een 3-0 nederlaag. "Voor rust was er eigenlijk niets aan de hand", blikte trainer Joery van der Waal terug. "Na de pauze echter zakten we weg en voetbalden we heel zwak. ja, dat is balen, vooral ook omdat we een paar uitstekende weken achter de rug hadden voor we tegen Woudrichem aantraden." Dat de Kinderdijkers zaterdag verschillende basisspelers moesten missen, nam Van der Waal voor kennisgeving aan. "Die jongens waren er vorige week ook niet bij en toen presteerden we wél."


Drechtstreek houdt winnend ritme vast

altena • Drechtstreek ontworstelt zich in hoog tempo aan de degradatiezone van de tweede klasse F. Uit bij Altena boekte het team van trainer Paul Koster alweer zijn vierde zege op rij! Ditmaal werd het 1-3 voor de ontketende Papendrechters. De score werd in de eerste helft geopend door Roger Dupuis, waarna Altena nog voor rust de 1-1 tegen de touwen wist te drukken. Na de pauze maakten de Oostpolder-boys definitief het verschil met de thuisploeg.  Ties van Aggelen zette zijn ploeg op 1-2 waarna Mark Kunst de klus definitief afrondde met zijn 1-3.


Lekkerkerkse zeperd voor Alblasserdam

lekkerkerk • Alblasserdam kan voorlopig even in de wachtkamer waar het mogelijke titelaspiraties betreft. Uit bij het laag geklasseerde Lekkerkerk gingen de mannen van trainer Dennis Schoonewil met 1-0 onderuit. "In het eerste half uur kregen we drie keer toe de gelegenheid om de score te openen, maar steeds stuitten we op Lekkerkerks uitstekende doelman Dylan Heijnen. Daarna kregen we de 1-0 binnen en werden we afgetroefd op strijdlust. Hier baal ik enorm van."