Verbod houtstook: 'Niet haalbaar'

alblasserdam • Een verbod op houtstook in Alblasserdam is niet haalbaar. Daar waren de lijsttrekkers het afgelopen week tijdens het verkiezingsdebat over eens. Wel zagen zij andere opties om de overlast aan te pakken.

Jaco Brand (SGP): "Bij nieuwbouw kunnen we het aanbrengen van een rookkanaal verbieden. Daarnaast moeten we meer sturen op voorlichting bij bestaande woningen. Er is op dat gebied nog veel werk te doen. Gelukkig zien we nu al dat veel oude open haarden worden vervangen door beter renderende houtkachels." En Margreet de Deugd (CDA): "Wij zijn voor het gezamenlijk oplossingen zoeken, het gesprek als buurtbewoners met elkaar aangaan."


Leergeld hielp vorig jaar 2000 gezinnen met krappe beurs

regio • In 2021 heeft Stichting Leergeld Drechtsteden meer dan 2000 kinderen in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam geholpen. Zonder de steun zouden deze kinderen door de beperkte financiële middelen in het gezin met tal van activiteiten niet mee kunnen doen.

Per kind in het basisonderwijs is maximaal 275 euro per jaar beschikbaar voor schoolspullen, contributie voor sportclubs, sportspullen, muziekonderwijs, enzovoorts. Kinderen in het voortgezet onderwijs kunnen voor maximaal 790 euro ondersteund worden.
Leergeld weet dat er meer kinderen zijn die van de regelingen gebruik kunnen maken, maar dat nog niet doen. Juist in deze tijd van onzekerheid en grote kostenstijgingen is het fijn te weten dat er geld is om deze kinderen aan allerlei activiteiten mee te laten doen. Leergeld roept scholen, sportverenigingen, wijkteams en dergelijke op de ouders attent te maken op de bestaande ondersteunende regelingen. Meer informatie:
www.leergelddrechtsteden.nl.