PKC wint na sterke tweede helft van LDODK

Sport

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdagavond 12 maart een verdiende overwinning geboekt in Gorredijk. Het werd 25-31 voor de Papendrechtse formatie.

Maar LDODK weerde zich met name in de eerste helft kranig. De bezoekers stonden de hele eerste helft aan de goede kant van de score, dat dan weer wel. Maar het gaatje van drie dat ze bijna de gehele eerste helft hadden, werd vlak voor rust gereduceerd tot slechts één punt verschil (14-15).

Ook in de eerste fase na rust bleef LDODK aan het elastiek, maar een buzzerbeater van Jelmer Jonker maakte twee verschil (17-19) en daarna liep PKC, aan de hand van Jonker, uit naar een gaatje van vier. Twee goals van Richard Kunst brachten de beslissing (18-24) en in de daaropvolgende fase leek PKC een heel ruime uitslag neer te gaan zetten, ook omdat LDODK een doelpuntloze fase kende.

De Friezen konden in de slotfase de schade enigszins beperken, maar de overwinning kwam voor PKC niet meer in gevaar. Aan Papendrechtse zijde stond geen maat op Jelmer Jonker, die uiteindelijk twee minuten voor tijd een publiekswissel kreeg en topscorer werd met elf doelpunten. Uitslag: 25-31.