• Anet tijdens een eerdere opruimactie.
• Anet tijdens een eerdere opruimactie. Foto: Aangeleverd

Twaalfde zwerfafval opruimactie op 19 maart in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Tijdens de landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart wordt in Alblasserdam de twaalfde zwerfafval opruimactie gehouden.

De organisatie daarvan is weer in handen van Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon. Het is weer gelukt om 120 deelnemers bereid te vinden om mee te gaan doen met Alblasserdam voor één dag schoon te maken. Er zijn complete gezinnen die mee doen van soms zes of zeven personen. Op twee meisjes van 13 na, zijn dit deelnemers die al eerder hebben meegedaan.

Op 19 maart wordt er van 09.30 tot 12.00 uur opgeruimd en vanaf 13.00 uur gaat Peter met een busje van FMJ Elektro (zijn werkgever stelt die beschikbaar) op ruim 30 adressen de eerder geleverde opruimspullen en het opgeraapte afval ophalen. Dat afval mag Peter op de gemeentewerf in lege rolcontainers leggen, nadat hij het eerst gewogen heeft.

De vaste sponsoren stellen weer iets beschikbaar voor de deelnemers. McDonald’s stelt deze keer een complete Menubon beschikbaar. Plus van Holten geeft iedereen een mueslireep en er worden twee bosjes bloemen en een cadeaukaart van 20 euro verloot.

Bakker J. van der Wegen stelt weer een waardebon voor een flinke taart beschikbaar, ook ter verloting.

Peter: “Ik roep de rest van Alblasserdam op om het deel van de straat waar je woont eens schoon te houden. Een kleine moeite en niet leuk om rommel van anderen op te ruimen, maar zie het als hulp voor degenen die geen liefde voor zijn omgeving heeft. Je krijgt er een goed gevoel van.”

“In de buurt van water moeten we zorgen dat vooral het plastic zo snel mogelijk weggehaald wordt want een deel beland via sloten en rivieren uiteindelijk in zee.” Voor meer informatie: www.alblasserdamschoon.nl.