woensdag 9 maart

Lenette van Dongen met Paradijskleier in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Lenette van Dongen verzorgt op woensdag 9 maart vanaf 20.00 uur de cabaretuitvoering Paradijskleier in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Ze brengt haar wijze lessen weer in het theater, tijdens een reprise van haar Mooiste Show Ooit. Entree bedraagt 24 euro. Voorstelling duurt 100 minuten, zonder pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 10 maart

Thijs van de Meeberg in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Thijs van de Meeberg komt op donderdag 10 maart naar Papendrecht voor zijn cabaretvoorstelling Meer dan mogelijk. Meer dan mogelijk is het derde soloprogramma van Thijs van de Meeberg. Ondanks dat het leven in de lockdown heerlijk was - geen confrontaties, geen gemiste kansen en geen verkeerde inschattingen - is hij blij nu weer met jou in een afgesloten ruimte te kunnen zijn. Hij heeft jouw advies hard nodig, want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk en misschien wel meer dan dat. Entree bedraagt 18 euro. Voorstelling duurt 90 minuten, zonder pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 11 maart

The Bentleys komen naar Papendrecht
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. The Bentleys verzorgen op vrijdag 11 maart vanaf 20.15 uur het muzikaal optreden ‘The Ladies of the 50’s and 60’s’ in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.Tijdens hun vorige show lieten The Bentleys zien en horen hoe de rock-‘n-roll van Amerika naar Engeland reisde en terug. Maar waar waren eigenlijk de meisjes in dat verhaal? In de nieuwe muziekvoorstelling brengen The Bentleys een ode aan The Ladies of the 50’s & 60’s; met swingende dansnummers, maar ook met liefde en romantiek. Entree bedraagt 20,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zaterdag 12 maart

Verzamelbeurs
In Landvast wordt zaterdag 12 maart een algemene verzamelbeurs gehouden met diverse standhouders met een gevarieerd aanbod zoals euro en guldenmunten, bankbiljetten, postzegels, veel stuiverboeken, eerste dag enveloppen, kaarten en fotokaarten, sigarenbandjes en diverse andere objecten. Ook txeren diverse standhouders uw verzameling of losse items en kopen of ruilen deze ook in. De entree is gratis, er wordt een verloting gehouden met leuke prijzen. de volgende datum is: zaterdag 9 april 2022 adres: in cultureel Centrum Landvast Haven 4 Alblasserdam van 12.00 tot 16.00 uur info en tafelreservering: info@tukkermunt.nl

Sterrenkijkdagen
19:00, Papendrecht, Christiaan Huygens. Zaterdag 12 maart worden de Landelijke Sterrenkijkdagen weer gehouden. De Christiaan Huygens vereniging aan de Matenaweg 1 in Papendrecht is vanaf 19:00 uur tot en met 22:30 uur open voor het publiek. Bezoekers kunnen kijken door een telescoop (Orion nevel, de Maan, Plejaden ofwel Zevengesternte), krijgen korte verhalen te horen over astronomische onderwerpen en natuurlijk zullen vrijwilligers vragen proberen te beantwoorden.

zondag 13 maart

Themadienst in de Ichthuskerk
17:00, Alblasserdam, Ichthuskerk. In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 in Alblasserdam wordt op zondag 13 maart vanaf 17.00 uur een themadienst gehouden. Thema is ‘Hoe snel kan het gaan!'. Spreker is Ds. Piet de Jong uit Rotterdam en de muziek wordt verzorgd door onze eigen jeugdband Salted. Er is een crèche aanwezig.

dinsdag 15 maart

Koffiemomenten op dinsdagochtenden
10:00, Papendrecht, De Ark. In De Ark aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht wordt elke dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur een koffiemoment gehouden.Belangstellenden kunnen gezellig koffie komen drinken en mogen iemand meenemen. Voor contact of vervoer: Jaap van de Ruit via 06-50295998. Het koffiemoment is gratis.

Lezing over Hannelore, het meisje uit de sekte
20:00, Papendrecht, bibliotheek. Op dinsdagavond 15 maart 20.00 uur houdt de auteur Frank Krake op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht een lezing over zijn bestseller ‘Hannelore'. Hannelore is het waargebeurd verhaal over een meisje dat vastgehouden werd door een sekte, onder meer in Papendrecht. Hannelore zal deze avond ook aanwezig zijn en samen met de auteur zal zij haar verhaal doen. De toegangskaarten kosten 5 euro zijn te koop bij de balie van de bibliotheek in Papendrecht. Alleen contant en gepast betalen. De lezing is in de bibliotheek aan de Veerweg.

woensdag 16 maart

Toneelvoorstelling over het huwelijk met Huub Stapel
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Huub Stapel verzorgt op woensdag 16 maart vanaf 20.15 uur de voorstelling Het Huwelijk in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Entree bedraagt 27,50 euro. www.theaterdewillem.nl.