Participatie in eerste deel Kraaihoek?

Met grote verbazing uw artikel over het Kraaihoek plan in Het Kontakt van 2 maart gelezen: ‘Ook door die mensen van het alternatieve plan is geparticipeerd’.

Die mensen, dat zijn wij, de bewoners van de Stolpe Hove. En die voelen zich niet gehoord. Wij hebben nauwelijks geparticipeerd, omdat men vergeten was ons uit te nodigen voor de participatie. ‘Men‘ dacht dat onze appartementen bij (Rivas) De Waalburcht hoorden. De participatie begon in oktober 2018, wij kwamen in juni 2021 pas in gesprek. Drie jaar te laat.

Participatie en communicatie was:
• Een gesprek met een ambtenaar van de gemeente en een vertegenwoordiger van Woonkracht 10. Daar werd ons, van het begin af aan, duidelijk gemaakt dat van enige verandering geen sprake kon zijn. Een tweede gesprek was niet mogelijk

• Een ‘inspreekbeurt‘ van 5 minuten bij de commissie Ruimte van de gemeenteraad, waar wij ons alternatief plan mochten presenteren. Dat werd vervolgens door wethouder Janssen van de tafel geveegd. ‘Te ingewikkeld om te veranderen’ , ‘het is de beste plaats’. Te veel werk om dingen te veranderen.

Er was eenzijdige communicatie vanwege ambtelijke dovemansoren. Er is nooit met ons gesproken over het alternatieve plan ook is er niet gevraagd hoeveel woningen in ons alternatief staan. Dat zijn er 139.

‘Deze mensen‘ zijn de bewoners van de Stolpe Hove, die last hebben van gemeentelijke arrogantie. Daar leggen we ons ook niet bij neer.

Met vriendelijke groet
Daan Snaathorst, Papendrecht


Partnercursus autisme

dordrecht • MEE-Vivenz verzorgt vanaf maart een tien bijeenkomsten durende cursus voor vrouwen die een partner hebben met autisme. Deze cursus is voor vrouwen uit Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht. Twee trainers van MEE-Vivenz leiden de cursus op woensdagochtenden van 09.30 tot 11.30 uur op de volgende data: 23 maart, 13 en 20 april, 11 en 25 mei, 8, 15, 22 juni, 6 juli en op 31 augustus een terugkombijeenkomst. De training is in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168 in Dordrecht. Aanmelden kan door te mailen naar info@meemantelzorg.nl of te bellen naar 078-2063202. Voordat de cursus begint, is er een telefonische kennismaking waarin wederzijdse verwachtingen besproken worden. Deelname is gratis.