Handtekeningen fietsenstalling: Verbazing over reacties van partijen

Mevrouw J. Dekker uit Papendrecht heeft met verbazing de reacties van de politieke partijen gelezen op de handtekeningenactie van Onafhankelijk Papendrecht. Ze heeft hierover een ingezonden brief geschreven aan deze krant, maar die is te lang om te kunnen plaatsen in de hiervoor beschikbare ruimte. De volledige brief is terug te lezen op www.hetkontakt.nl/regio/klaroen.

In haar brief noemt ze de reactie van de overige politieke partijen een complete verdraaiing van de feitelijke gang van zaken. Zo heeft een raadslid gezegd dat er met mensen werd gesold en dat mensen zich geprest voelden om een handtekening te zetten. Ook dat zij er later spijt van zouden hebben gekregen. “Ik ben zelf vaak in die periode op de fietsenstalling geweest en ik kan u verzekeren dat dit niet is gebeurd en ik herken mij dan ook niet in het geschetste beeld”, reageert mevrouw Dekker.

Ook is er volgens mevrouw Dekker geen valse hoop gegeven aan de twee medewerkers van Drechtwerk die nu elders werken. “Wat mij ontzettend verbaasd heeft, is dat een gemeenteraad helemaal niets doet met die handtekeningen. Ik weet dat er een besluit is genomen, maar als je merkt dat dat zoveel protest onder inwoners oplevert, dan moet je toch bereid zijn daar opnieuw naar te kijken?"

"Dan past het niet om je als partij te gaan verschuilen achter ‘een besluit is een besluit’ of als je zelfs verhalen gaat vertellen die helemaal niet kloppen. Voor mijn gevoel leek het wel alsof de gemeenteraad dit als een hamerstuk beschouwde en daarnaar handelde.”

En ze schrijft: “Dóe iets met zo’n signaal vanuit de inwoners, neem ons serieus. Het zou de gemeenteraad sieren als ze in het vervolg inwoners van te voren gaan betrekken bij besluiten die ons als inwoners raken. Want dan staan we pas echt op nummer 1."

"Op zaterdag 5 maart constateerde ik dat er achter de ruiten van de fietsenstalling een papiertje was opgehangen waarin de mededeling werd gedaan dat de eigenaar en de exploitant geen enkele aansprakelijkheid voor de schade en/of letsel tijdens of ten gevolge van het verblijf van personen en/of voertuigen in deze fietsenstalling aanvaarden."

"Wat ik mij nu in gemoede afvraag is: waartoe dient dan nog de videocamerabewaking?”

Mevrouw J. Dekker, Papendrecht

De gehele brief staat op 
www.hetkontakt.nl/regio/klaroen.