CDA Papendrecht: Omtzigt politiek

We zijn in Papendrecht geïnspireerd door de politiek van Pieter Omtzigt:
- goed luisteren
- vasthoudend zijn bij misstanden,
- vertrouwen herstellen,
- niet doen alsof er een simpele oplossing is
- mensen verbinden.

Dat kan heel concreet en eenvoudig ook in Papendrecht. We wachten niet af, maar we starten er gewoon mee hier in Papendrecht. Een paar voorbeelden.

Nieuwe Kunstgrasvelden: We hoorden van onze voetballers klachten over veel blubbervelden waar je niet op kan sporten. Trainingen en wedstrijden van onze voetbal werden vaak afgelast. De oplossing was niet simpel. Kunstgras kost veel geld, dus we zijn in 2018 begonnen met zorgen dat we als gemeente geld zijn gaan reserveren. Er waren ook eerlijke criteria nodig om te bepalen waar en hoeveel velden er moesten komen. De KNVB-criteria boden uitkomst en de beide verenigingen moesten het samen eens worden. Door de KNVB en de verenigingen te verbinden zijn we het eens geworden. We zijn vasthoudend, de velden zijn er bijna! Steun onze handtekeningenactie!

Steun de Bibliotheek: We hoorden van alle kanten: zo kan het financieel niet verder met onze gemeente. We gaven te veel uit aan onze voorzieningen en er kwam te weinig geld binnen. Ook hier is de oplossing niet eenvoudig. We werden geïnspireerd door andere gemeenten die hun bibliotheek in het gemeentehuis hebben. Door corona was bewezen dat ambtenaren vaak thuis kunnen werken en dat ook blijven doen. Er komt dus ruimte vrij in het gemeentehuis. Vervolgens was vasthoudend zijn nodig, want er waren heel wat gesprekken nodig om dit uit te werken. Wij zijn er nu van overtuigd dat de bibliotheek gered kan worden door een mooie plaats in het gemeentehuis. Dat bespaart veel geld en we krijgen een nog mooiere bieb terug!

Nieuw bestuur: We horen vaak dat onze raadsvergaderingen veel te saai zijn en zeker niet uitnodigen om aan te schuiven. Behalve de raadsleden luistert niemand mee. Ons voorstel is om andere vormen te kiezen zoals paneldiscussies, bezoeken, internetpeilingen en burgerpanels. Zo vormen we een beter beeld en nodigen we uit om naar elkaar te luisteren. Dan krijgen we besluiten die mensen beter begrijpen en ondersteunen. Het CDA is hier als enige partij vasthoudend in. We zijn er van overtuigd: zo herstellen we vertrouwen in onze democratie en verbinden we mensen.

Dus u kunt van ons Omtzigt politiek in Papendrecht verwachten. In Papendrecht kunt u gerust op het CDA stemmen!