Afbeelding

Vanuit het midden; nuchter en realistisch

De afgelopen jaren waren wel heel bijzonder. Vooral door Corona, dat veel leed heeft veroorzaakt. Het heeft ons allen belemmerd in het dagelijks handelen. En stonden groepen mensen vóór die tijd al tegen over elkaar: dat is er zeker niet beter op geworden. Steeds harder wordt geschreeuwd vanuit het eigen gelijk. Extra gevoed door het bestuurlijke onvermogen in Den Haag. Door veel ongenuanceerde opmerkingen van landelijke politici en opiniemakers. Opmerkingen die in de media voorrang krijgen.
Tussen al dat geschreeuw valt ons op dat steeds meer mensen afhaken. We zien ze steeds minder in het publieke debat. Ze zitten steeds minder op social media. Maar hoe groot deze groep inmiddels ook is geworden: de schreeuwers hebben daar al lang geen aandacht meer voor. Als je niet vóór bent, ben je immers tegen (hen). En kun je de wind van voren krijgen. Of word je onterecht in een verdacht hoekje gezet.
Al 40 jaar staat het PAB als grootste lokale partij juist in het midden van de Papendrechtse samenleving. Voor alle inwoners en ondernemers van Papendrecht. Voor een aantrekkelijk en leefbaar Papendrecht. Voor vernieuwing, maar ook voor het behoud van de vele mooie voorzieningen en het historisch erfgoed.
Als PAB blijven we ook de komende jaren lokale politiek bedrijven vanuit dit nuchtere en realistische midden. Tussen alle tegengestelde meningen. Ons lokale geluid is nooit schreeuwend of ongenuanceerd. Lokale nuchterheid betekent geen luchtfietserij. Ook wij dromen van een mooier Papendrecht. We zijn dus vóór het behoud van de vele voorzieningen. Uiteraard ook tegen zo laag mogelijke lokale lasten. Maar we draaien onze inwoners geen rad voor de ogen: we vertellen geen sprookjes. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de enige begaanbare weg is. En dat dit ook het beste past bij Papendrecht. Positief, maar nuchter en realistisch. Een kwestie van gewoon doen!

Arno Janssen, lijsttrekker PAB