• Chris Grimmius.
• Chris Grimmius. Foto: Aangeleverd

‘Niet kijken naar geld, maar naar
de mens’

Waar staat GroenLinks voor?
Chris: “Duurzaamheid en de toekomst van onze planeet. Daarnaast kijken we bij alles wat we doen naar de mens in de maatschappij. Als er een beslissing genomen wordt in de politiek, wordt er tegenwoordig vooral gekeken naar hoeveel het kost en hoeveel het opbrengt. Naar geld dus. Wij willen in eerste instantie kijken naar de maatschappelijke opbrengst. Naar de mens dus. Dat betekent dat je soms geld uitgeeft, waar geen opbrengst tegenover staat. We willen vooral nadenken over wat een politieke beslissing betekent voor de mens.”

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen jaren?
Chris: “We zijn op de goede weg voor wat betreft duurzaamheid en de overgang naar duurzame energiebronnen. Als kleine fractie hebben we ons steentje kunnen bijdragen, bijvoorbeeld met de actie voor regentonnen en onze inbreng voor ecologisch maaibeleid. We hebben laten zien dat we een constructieve partij zijn die de samenwerking zoekt.”

“Iets wat in de afgelopen jaren beter had gekund, was de gelijkwaardigheid in de maatschappij. Wij vinden het heel belangrijk om te laten zien dat het niet uitmaakt wie je bent. Iedereen moet mee kunnen doen. We hebben kansen laten liggen om regenboog-gemeente te worden. Ook vinden we het jammer dat er veel geld is gegaan naar de deal met Fokker, terwijl het nog maar de vraag is wat we daarvan terug gaan zien.”

Wat zijn jullie plannen voor de komende jaren?
Chris: “Er zijn veel uitdagingen op het gebied van wonen, energie, veiligheid en de infrastructuur. Wij willen die onderwerpen integraal bekijken. Het zijn namelijk allemaal verschillende kanten van één en dezelfde dobbelsteen. Alles heeft met elkaar te maken."

"Elke partij vindt zaken als wonen en veiligheid natuurlijk belangrijk, maar wij vinden dat je niet het ene kunt oplossen, zonder ook naar het andere te kijken. Er is een samenhang. En als je alles bij elkaar voegt voor wat betreft wonen, energie, veiligheid en de infrastructuur, dan heb je het uiteindelijk over ‘zekerheid’. Dát willen we creëren voor inwoners van Papendrecht.”

Waarom stemmen op GroenLinks?
Chris: “Stemmen is natuurlijk sowieso ongelofelijk belangrijk. Ik geloof dat er in Papendrecht een grote, stille meerderheid is, die goed wil doen. Zij moeten hun stem laten horen, want met elkaar maken we de democratie. Daarnaast denk ik dat wij als GroenLinks in Papendrecht de enige groene, sociale en progressieve partij zijn. Dus als je ook zo ben, is je stem bij ons veilig.”
Wat vind je ten slotte nog belangrijk om te noemen?
Chris: “Als ik om me heen kijk, dan zie ik bijvoorbeeld mijn broertje die op zoek is naar een woning. Hij ervaart een probleem en er gebeurt volgens hem niets."

"Veel mensen ervaren een soort laksheid in de politiek en bij de gemeente als het gaat om het oplossen van problemen. Daar moeten we korte metten mee maken. Als we er als overheid en maatschappij met elkaar voor gaan, zijn er genoeg mogelijkheden en genoeg oplossingen, daarvan ben ik overtuigd.”