• Arjan Kosten.
• Arjan Kosten. Foto: Aangeleverd

'Wij kunnen iets betekenen voor iedere Papendrechter'

Waar staat de SGP voor?
Arjan: “Onze partij gaat uit van het feit dat de bijbel richtlijnen geeft voor het leven. Dat kun je niet altijd concreet vertalen, maar het is voor ons altijd leidend. Als je aan de SGP denkt, dan komen ook de woorden stabiel en betrouwbaarheid naar boven. We willen als partij altijd kwaliteit leveren. Daarnaast zijn we een echte lokale partij. In de campagne hebben we lokale SGP-ers ingezet, bijvoorbeeld bij filmpjes die we gepost hebben.”

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen jaren?
Arjan: “We hebben ons erg ingezet voor het dijklint, wat we als iets echt Papendrechts willen behouden. In de Omgevingsvisie is hiervoor ruimte gekomen. Er zijn plannen voor mooie straatlantaarns en klinkers, waardoor het dijklint een authentieke uitstraling krijgt.”
“Daarnaast zijn we blij met de uitwerking van het Vitaliteitsakkoord, waarvoor we een motie hadden ingediend. Dat is mooi opgepakt met veel activiteiten die nu aan de gang zijn.”
“We zijn minder tevreden over de trage besluitvorming over het afval inzamelen. We zijn het eens met hoe de plannen nu zijn, maar het had veel sneller gekund. Daardoor hebben we onnodig veel boetes moeten betalen voor de grote hoeveelheden restafval die we hadden.”

Wat zijn jullie plannen voor de komende jaren?
Arjan: “We hebben heel veel plannen, maar vooral de aandacht voor ouderen vind ik nu belangrijk om te noemen. Zij hebben onze steun nodig en een perspectief. Landelijk beleid is dat ze langer thuis wonen, maar dan moet er ook voor gezorgd worden dat dat kan. En als ouderen willen verhuizen, moeten we daar als gemeente wat voor gaan regelen. Bouwen is dan natuurlijk een belangrijk onderwerp. Wij vinden dat de komende jaren de nadruk moet liggen op woningen voor starters, senioren en gezinnen.”

Waarom stemmen op de SGP?
Arjan: “We hebben goede plannen voor alle verschillende doelgroepen in Papendrecht. Ik noemde net al de gezinnen. Waar nodig, moeten we hen goede ondersteuning bieden, bijvoorbeeld op het gebied van relaties of opvoeding.”

Wat vind je ten slotte nog belangrijk om te noemen?
Arjan: “Bij sommige mensen leeft het beeld dat de SGP er alleen is voor een vaste doelgroep. Maar wij kunnen iets betekenen voor iedere Papendrechter."
"Dat is bijvoorbeeld duidelijk geworden met ons pleidooi voor het afschaffen van de QR-code bij het zwembad. Daar hebben we veel positieve reacties op gekregen vanuit alle bevolkingsgroepen.”