• De kandidaten van de VVD in Papendrecht, met Sophia de Keizer in het midden vooraan.
• De kandidaten van de VVD in Papendrecht, met Sophia de Keizer in het midden vooraan. Foto: Aangeleverd

De Papendrechtse VVD is er voor iedereen

Dat we als VVD eerlijk zijn naar onze kiezers, spreekt voor zich, maar je moet ook realistisch zijn. En dat is ons programma zeker. Je mag denken hoe je wilt over ons, maar onze speerpunten zijn degelijk onderbouwd en gericht op de lange termijn.”

Gevraagd op welke beslissing ze het meest trots is in haar raadswerk, aarzelt ze geen seconde. “Dat we als VVD onze rug recht hebben gehouden in de discussie over lastenverzwaring. Wij waren, nee, wij zijn, de enige partij die tegen de onredelijke verhoging van de OZB hebben gestemd."

"Het is zo oneerlijk om in deze tijd, waarin alles duurder wordt, onze inwoners ook nog eens extra te gaan belasten. Dat is dan ook ons eerste programmapunt: ‘Nee tegen verhoging OZB’. Wij streven naar fatsoenlijke lokale belastingen; liever verlagen dan verhogen. Ik zeg altijd dat wij een partij zijn voor iedereen. Met zo’n punt maken we dat keihard duidelijk.”

Thema bouwen
Ook over het thema ‘Bouwen’ heeft de VVD-fractie duidelijke standpunten. “Ook hier willen we geen loze beloften doen. Op korte termijn kan niemand het woningprobleem oplossen. Natuurlijk willen wij ook graag bouwen voor starters."

"Maar er zijn nog heel wat andere groepen die ook passend willen wonen. Tegelijkertijd moeten we ons wel realiseren dat Papendrecht al behoorlijk vol gebouwd is. We hebben simpelweg niet veel ruimte meer. Dus moeten we slim omgaan met die paar plekken die er nog zijn. Daar hebben we als VVD genoeg ideeën over.”

Groen blijven
“Maar we moeten ook een groene gemeente blijven, met veel ruimte voor sport en recreatie. Daar komt de laatste tijd de klad in en die ontwikkeling moet gekeerd worden. We willen niet overal asfalt, niet overal flats. Sterker nog, wij hebben een bijzonder plan voor onze jeugd."

"Noordelijk van de A15 ligt nog een mooi stukje groen Papendrecht. Wij willen van onze jongeren horen waar ze behoefte aan hebben en dat op die plek realiseren. Dat plan, dat we de werktitel ‘Buiten Geluk’ hebben gegeven, wordt één van onze speerpunten.”

Schone lucht en water
“Maar als we echt buiten willen recreëren, moeten ook de lucht en het water schoon zijn. Helaas is dit nog lang niet overal het geval. Dat houden we scherp in de gaten en we strijden voor verbetering.”

De VVD-fractie heeft de nodige plannen voor een mooier Papendrecht. Zie de speerpunten op de website: https://papendrecht.vvd.nl. “De VVD-kandidaten zijn er klaar voor. Nu alleen nog uw stem.”