• Leon van den Dool.
• Leon van den Dool. Foto: Aangeleverd

‘Naar elkaar luisteren en samen problemen oplossen’

Waar staat het CDA voor?
Leon: “Het CDA is een christelijke partij. De persoon Jezus Christus is belangrijk voor mij. Het is niet zo dat ik daardoor gelijk zo’n goed mens ben. Maar de wetenschap dat je een liefdevolle Vader in de hemel hebt, geeft mij inspiratie om iets over te hebben voor de samenleving. Niet vanuit de hoogte, maar vanuit bescheidenheid. Ik ben ook niet van mening dat ik het altijd beter weet dan een ander. Juist met elkaar kom je verder. Die houding herken ik in het CDA. Zo ben ik uitgekomen bij deze partij.”

Hoe kijken jullie terug op de afgelopen jaren?
Leon: “Voor ons is het belangrijk om te doen wat je belooft. Dat is voor ons een belangrijk motto. We kunnen daardoor terug kijken op een prachtige periode. Niet wat betreft corona natuurlijk, want daar heeft iedereen last van gehad en soms ook veel verdriet."

"Maar het was wel mooi dat we veel van onze beloften hebben kunnen waarmaken. Onze wethouder Pieter Paans, die nu, jammer genoeg voor ons, burgemeester geworden is in de Krimpenerwaard, heeft bijvoorbeeld de overeenkomst met Fokker kunnen sluiten, waardoor er 500 tot 800 banen naar Papendrecht komen. Ook zijn we blij met het feit dat alle hulpdiensten, brandweer, politie en ambulance in Papendrecht zijn gebleven. Denk maar aan de ambulancepost in de wijk Oostpolder en het nieuwe politiebureau dat nu gebouwd wordt."

"Ook hebben we de gemeentewerf kunnen verbouwen en verbeteren, waardoor de lange files bij het afleverpunt voorbij zijn. En mede dankzij onze regionale lobby hebben we de kruising van de N3 met de A15 kunnen aanpakken, waardoor de files en overlast op de Burgemeester Keijzerweg aanzienlijk verminderd is.”

“Iets wat helaas niet is gelukt, is de overstap naar een ander type lokale democratie. Ik vind onze vergaderingen saai! Wij willen graag inwoners, bedrijven en verenigingen op een andere manier betrekken bij de lokale politiek."

"We hebben in de afgelopen jaren daarom twee keer tegen het reglement van orde gestemd, omdat we vinden dat er meer ruimte moet komen voor inwoners om mee te doen. Door met elkaar van gedachten te wisselen kom je samen tot oplossingen. Er moet meer ruimte komen voor de mening van inwoners en bedrijven, wanneer onderwerpen aan de orde komen die hen aangaan.”

Wat zijn jullie plannen voor de komende jaren?
Leon: “We willen de overstap naar een ander type lokale democratie opnieuw aan de orde stellen. Daarnaast zijn er diverse grote uitdagingen in Papendrecht, zoals het realiseren van voldoende betaalbare woningen. Hiervoor willen we financiële offers brengen, want we hoeven op de grondexploitatie niet altijd geld over te houden.”

"De plannen voor de huisvesting van het voortgezet onderwijs willen we stapsgewijs realiseren. Die plannen bieden ook kansen voor huizen voor starters en zorgwoningen en betere huisvesting van sport- en muziekverenigingen. We willen de aanleg van kunstgrasvelden stimuleren, zodat er meer gesport kan worden. En als je het hebt over uitdagingen, dan horen het klimaat en duurzaamheid. Zonnepanelen moeten op zoveel mogelijk daken komen en het gebruik van geothermie moet verder onderzocht worden.”

Waarom stemmen op het CDA?
Leon: “Wij zijn een partij die het belangrijk vindt om naar elkaar te luisteren en samen problemen op te lossen. Dat is het beste voor Papendrecht."

"Wij kiezen ervoor om positief te zijn en dat geluid te laten klinken in Papendrecht. Dat maken we concreet door bijvoorbeeld kunstgrasvelden te willen aanleggen of te zorgen voor goede huisvesting van de bibliotheek.”

Wat vind je ten slotte nog belangrijk om te noemen?
Leon: “Ik wil iedereen in Papendrecht die mag stemmen, oproepen om dat ook echt te gaan doen."

"Heb hart voor ons mooie dorp Papendrecht en ga stemmen. Met elkaar kunnen we er iets moois van maken!”