• Het transport vanuit Alblasserdam voor Oekraïnse vluchtelingen.
• Het transport vanuit Alblasserdam voor Oekraïnse vluchtelingen. Foto: Peter Boermans

Hulpgoederen vanuit Alblasserdam op weg naar Oekraïense vluchtelingen in Polen

Algemeen

ALBLASSERDAM • Bij de winkel van Care Speciaal aan de Newtonweg 16 in Alblasserdam konden in de afgelopen dagen hulpgoederen gebracht worden voor een transport naar Oekraïnse vluchtelingen in Polen.

De organisatie van de actie was in handen van een aantal Poolse medewerkers van een bedrijf in Rotterdam, waarmee Carry Meijer van Care Speciaal contacten heeft. Deze medewerkers zijn een inzamelingsactie gestart voor de vluchtende moeders en kinderen die vanuit de Oekraïne naar Polen vluchten.

Er is daar nu een groot te kort is aan van alles en nog wat om deze mensen op te vangen en in de eerste behoefte te voorzien.

Er is onder meer behoefte aan medische benodigdheden, gaasverband, desinfectiemiddelen, voedsel (lange houdbaarheidsdatum), met name voor kinderen en baby’s, kleding voor vrouwen en kinderen, drogisterij-artikelen zoals tandenborstels, tandpasta’s, shampoo en douchegel, luiers en luierdoekjes, slaapzakken, dekens, matten, handdoeken en verder worden onder meer powerbanks en regenjassen genoemd.

De spullen konden tot en met maandagochtend 7 maart gebracht worden. Aan het begin van de middag ging de vrachtwagen naar Rotterdam. Het transport naar Polen vertrekt op dinsdag 8 maart.