Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Papendrechtse Tennisclub PTC viert 60-jarig bestaan

Sportt

PAPENDRECHT • De Papendrechtse Tennisclub werd op 22 mei 1962 opgericht en viert dit jaar haar 60-jarig jubileum.

PTC telt 300 actieve leden en heeft vijf banen, waaronder twee gravel en drie smashcourt banen. Leden kunnen via een clubapp banen reserveren, zodat ze altijd op de door hun gewenste tijd kunnen tennissen. Het oudste lid is 88 jaar en tennist nog regelmatig en de jongste speler is 6 jaar.

Er wordt bij PTC zowel recreatief als prestatief getennist; ook dit jaar nemen 15 teams deel aan de KNLB-tenniscompetitie. Dankzij het enthousiasme van hoofdtrainer Ronald Brederije is het aantal jeugdspelers gegroeid. Er spelen vijf jeugdteams mee in de KNLTB-competitie.

PTC is een club waar men ook zonder tennispartner lid van kan worden. Iedere week wordt op woensdag de damesochtend, op donderdag de herenochtend en op donderdagavond de clubavond voor alle leden georganiseerd. Dit zijn zeer laagdrempelige en sociale activiteiten. Tijdens deze activiteiten wordt iedereen ingedeeld, zodat iedereen altijd een tennispartner heeft.

Ook is het sinds dit jaar mogelijk om mee te doen met een onderlinge ladder competitie en kan men zich aanmelden voor de app: ‘Ik zoek een tennismaatje’.

Voor het komende jubileumjaar staat de eerste activiteiten gepland op zondag 13 maart. Dan is er een open dag voor jong en oud met gratis tennisclinics voor zowel leden als niet-leden. Op woensdag 20 april is er een tennisclinic, inclusief een high tea voor alle dames uit Papendrecht die interesse hebben in tennissen bij PTC. De vaste deelneemsters van de damesochtend bakken en maken hiervoor zelf de lekkernijen.

Voor bovenvermelde (gratis) activiteiten kunnen belangstellenden zich aanmelden via communicatie@ptc-papendrecht.nl of gewoon langskomen.