Afbeelding

Papendrechtse politiek wil vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

Algemeen

PAPENDRECHT • In een gezamenlijke statement maken alle politieke partijen in Papendrecht bekend dat ze vluchtelingen uit Oekraïne willen opvangen.

“Wij roepen het college van burgemeester en wethouders op om kenbaar te maken bij het kabinet, dat Papendrecht als gastvrije gemeente, vluchtelingen uit Oekraïne wil en zal opvangen wanneer er een verzoek komt”, staat te lezen in de statement. “Daarbij doen we ook een oproep om Oekraïense vluchtelingen evenwichtig over de Nederlandse gemeenten te spreiden, met nadrukkelijk aandacht voor de draagkracht van buurten en wijken.”

De statement is ondertekend door Bert Grimmius van GroenLinks, Martin Verweij van het Papendrechts Algemeen Belang, Derya Karso van de PvdA, Trijntje van Es van D66, Sophia de Keizer van de VVD, Leon van den Dool van het CDA, Jaco van Erk van de Christen Unie, Arjan Kosten van de SGP en Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht.

Vanwege de oorlog spreken zij zich uit voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. “Uit solidariteit voor al die mensen. Jong en oud, die tegen hun wil huis en haard hebben moeten verlaten. Laten we hen helpen. Door ze in Papendrecht een veilige plek te geven. En met elkaar gastvrij te zijn voor Oekraïense vluchtelingen.”