• Ensger Kotterink, Thomas Verhoeven, Perry Laarhoven en Sean Niewold na hun prestatie.
• Ensger Kotterink, Thomas Verhoeven, Perry Laarhoven en Sean Niewold na hun prestatie. Foto: Linda Oversluizen

Thomas Verhoeven zwemt Nederlands Record op estafette 4x50 meter wisselslag

Sportt

PAPENDRECHT • Zwemmer Thomas Verhoeven uit Papendrecht heeft op de laatste zondag van februari een Nederlands Record gezwommen. Samen met Ensger Kotterink, Perry Laarhoven en Sean Niewold bracht hij de nieuwe standaard, onder de verenigingsnaam van Rijnhaeghe, op de 4x50 meter wisselslag voor heren op 1.41,57 seconden.

In Den Haag tijdens de Blue Marlins Qualification Meet zwom Kotterink de rugslag in 27,08. Laarhoven de schoolslag in 28,94 en Niewold de vrijeslag in 22,25. Verhoeven, die bij Feijenoord Albion Swimming in Zwemcentrum Rotterdam traint, nam de vlinderslag voor zijn rekening. Na 23,30 tikte de Papendrechter aan.

Verhoeven: “Wij zijn ontzettend blij met dit Nederlands Record en we zullen zeker nog pogingen wagen om het record nog verder aan te scherpen. Met mijn individuele aandeel in deze race ben ik zeer tevreden, het is mijn beste race van dit jaar tot nu toe.”

“Voor nu werk ik toe naar twee wedstrijden in april. Het Swimfestival in Bergen in Noorwegen en de Qualification Meet in Eindhoven, waar ik mijn plaats voor de Wereld Kampioenschappen moet verdedigen. Nu nog ongeveer drie weken hard trainen en dan kan de rust beginnen. De week voor we naar Noorwegen gaan, zwemmen we ook de Dutch Swimming League finale.”

Het oude record van 1.42,94 stond sinds 22 februari 2020 op naam van Blue Marlins. Daarvoor waren Melvin Prins (rug, 27,73), Mark Baars (school, 28,06), Jeroen Baars (vlinder, 23,85) en Ian van de Wint (vrij, 23,30) verantwoordelijk.