vrijdag 4 maart

Kinderdisco in Sportcentrum
19:00, Papendrecht, Sportcentrum. Op vrijdag 4 maart is er voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar weer kinderdisco. De kinderdisco zal plaatsvinden in Sportcentrum Papendrecht en start om 19:00 uur en is om 21:00 uur weer afgelopen. De entree bedraagt 2 euro per kind en aanmelden vooraf is niet nodig. Ouders mogen helaas niet naar binnen. Voor meer informatie: sm.boer-ten.hulzen@papendrecht.nl / 06-13911006.

zaterdag 5 maart

Her Majesty treedt op met ‘Are you ready for the country?’
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Her Majesty treedt op zaterdag 5 maart vanaf 20.15 uur op in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht met ‘Are you ready for the country?’ Dit is een zoektocht naar de tumultueuze relatie tussen country en rock. Na meer dan tweehonderd uitverkochte voorstellingen rond de muziek van Crosby, Stills, Nash & Young, duiken de topmuzikanten van Her Majesty dit seizoen in de geschiedenis van de countryrock. Vanaf de jaren zestig begonnen rockmuzikanten country-elementen aan hun muziek toe te voegen. Her Majesty speelt onder meer werk van de pioniers (zoals Bob Dylan, Gram Parsons en Gene Clark), countryrockhelden van een decennium later (The Band, CCR, Grateful Dead) en muziek van meer eigentijdse artiesten, denk aan Wilco en The Jayhawks. Met Theo Sieben (gitaar en zang), Jelle Paulusma (gitaar en zang), Diederik Nomden (gitaar, toetsen en zang), Dirk Schreuders (bas) en Bauke Bakker (drums en zang).Entree bedraagt 25 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

zondag 6 maart

Renee van Wegberg in Theater De Willem
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Renee van Wegberg verzorgt op zondag 6 maart een matinee-voorstelling in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Na haar met vier- en vijfsterrenbekroonde soloprogramma List, Shaffy & Piaf brengt Musical Award Winnaar (in 2018 en 2020) Renée van Wegberg met ‘Hou me vast’ een ode aan Nederlandse zangeressen. Het hart op tafel. Dat is wat Renée van Wegberg zich ten doel stelt, in deze opmerkelijke tijd waarin voor haar alles tot stilstand kwam en ruimte ontstond voor bezinning. In haar zoektocht naar bekende en onbekende Nederlandse parels kwam ze zichzelf tegen en vond ze muzikale herkenning. Nummers van kleinkunst iconen als Conny Stuart, Jenny Arean, Karin Bloemen, maar ook pop- en rockdiva’s als Trijntje Oosterhuis en Anouk komen voorbij. Een speciaal eerbetoon is er voor Liesbeth List, de chansonnière in wiens huid Renée kroop voor de gelijknamige musical. Met persoonlijke verhalen en nieuwe arrangementen bezingt Renée het leven in mooie, maar ook moeilijke tijden. Bijgestaan door muzikanten Ivo Schols en Berry Janssen wordt het een intiem theaterconcert vol humor, kwetsbaarheid en heel veel liefde voor muziek. Aanvang is om 14.30 uur. De voorstelling duurt 75 minuten, zonder pauze. Entree bedraagt 23,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

woensdag 9 maart

Kinderdienst biddag Elimkerk
14:30, Papendrecht Elimkerk. Woensdagmiddag 9 maart is er in de Elimkerk aan de P.C. Hooftlaan te Papendrecht een kinderdienst in verband met biddag. De dienst begint om 14.30 uur. Het thema is: ‘Blijven bidden!’. Dominee Legemaate zal hier meer over vertellen. Er worden veel leuke kinderliedjes gezongen en de dienst is vooral gericht op de kinderen. Maar natuurlijk zijn ook ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden van harte welkom.

Lenette van Dongen met Paradijskleier in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Lenette van Dongen verzorgt op woensdag 9 maart vanaf 20.00 uur de cabaretuitvoering Paradijskleier in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Het eerste seizoen van Paradijskleier zorgde in het hele land voor uitverkochte zalen. Een reprise kon daarom niet uitblijven. Hij is nu nog maar kort in het theater te zien. Tijdens de lockdown verzorgde Lenette van Dongen voor heel veel mensen op Facebook elke dag een momentje van zen en gymnastiek, waarmee ze de geestelijke gezondheid van het land op niveau hield. Nu brengt ze haar wijze lessen weer in het theater, tijdens een reprise van haar Mooiste Show Ooit. Entree bedraagt 24 euro. Voorstelling duurt 100 minuten, zonder pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 10 maart

Thijs van de Meerberg in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Thijs van de Meerberg komt op donderdag 10 maart naar Papendrecht voor zijn cabaretvoorstelling Meer dan mogelijk. Meer dan mogelijk is het derde soloprogramma van Thijs van de Meeberg. Ondanks dat het leven in de lockdown heerlijk was - geen confrontaties, geen gemiste kansen en geen verkeerde inschattingen - is hij blij nu weer met jou in een afgesloten ruimte te kunnen zijn. Hij heeft jouw advies hard nodig, want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk en misschien wel meer dan dat. Entree bedraagt 18 euro. Voorstelling duurt 90 minuten, zonder pauze. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.