Papendrecht deelt uit bij Heerjansdam

heerjansdam • Papendrecht kwam niet helemaal schadevrij uit de strijd in Heerjansdam. De ploeg van trainer Johan Sturrus oogstte via 1-1 puntverlies en zag Stefan Bravenboer met rood inrukken wegens natrappen.  Dat laatste was misschien nog wel vervelender dan de puntendeling. Een remise waarover nauwelijks discussie kon ontstaan. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke, open partij van zonder al teveel scoringskansen te scheppen. De thuisclub kwam na 28 minuten aan de leiding door Marthijn Valster, zeven minuten later gevolgd door de 1-1 van Juninho van Rhee. Daar bleef het bij op sportpark Molenwei.

Drechtstreek velt koploper Roda Boys

papendrecht • Zo langzamerhand komt Drechtstreek weer op volle oorlogssterkte en wat dat betekent heeft Roda Boys zaterdag ervaren! De trotse koploper van 2F werd op een 3-2 nederlaag getrakteerd door de Oostpolder-boys. Al na tien minuten gaf de equipe van trainer Paul Koster een eerste hoopvol signaal af via de 1-0 van Mark Kunst. daarna sloeg Roda Boys hard toe met twee treffers binnen een minuut. Drechstreek toonde echter veerkracht en kwam een kwartier na rust op 2-2, wederom door Mark Kunst. Daarna ontwikkelde zich een gevecht waarbij de lijstaanvoerder pogingen deed om door te drukken. Het slotakkoord was voor Drechtstreek, dat in de 89e minuut via Joey Hakkesteeg de 3-2 overwinning veilig stelde.

De Zwerver gered door treffer Weijts

tricht • Glenn Weijts was de gevierde man bij De Zwerver. Een door hem benutte vrije trap in blessuretijd bracht de Kinderdijkers de felbegeerde 2-3 winst bij Tricht. De basis voor de zege werd gelegd in de eerste helft, waarin Guido Luiten en Rick Verloop voor een 0-2 voorsprong zorgden. Het opportunistisch spelende Tricht kwam vervolgens terug tot 2-2. "Na die gelijkmaker vreesden we er voor dat we definitief schade zouden oplopen", erkent De Zwerver-trainer Joery van der Waal. "Vandaar dat de 2-3 van Glenn als een bevrijding voelde. Een fijne driepunter dus die we goed konden gebruiken om onze middenmootpositie wat te verstevigen."

Alblasserdam strijdt en wint van DFC

dordrecht • Het blijft een bijzonder 'ploegje' dat Alblasserdam. Na een paar mindere weken stond het team van trainer Dennis Schoonewil zaterdag uit bij DFC tot de tanden gewapend tussen de lijnen, om uiteindelijk met een 1-2 overwinning het veld te verlaten. Eder Salomao zorgde koppend voor 0-1 Umut Takcs scoorde 0-2. Ralph Hofwegen en Michael Lambermont haalden het einde van de wedstrijd niet. Beide spelers kregen rood. Ook bij DFC werd een voetballer van het veld gestuurd. "Ik heb wel eens een betere scheidsrechter gezien", vond Schoonewil. "belangrijker echter was dat mijn ploeg voor elke centimeter gras heeft gestreden. Ik ben trots op de jongens."