• Een cursusavond 'Actief in de Politiek'.
• Een cursusavond 'Actief in de Politiek'. Foto: Aangeleverd

Geslaagde cursus Actief in de Politiek in Alblasserdam

Algemeen

ALBLASSERDAM • Een enthousiaste groep van 17 Alblasserdammers nam onlangs deel aan de cursus Actief in de Politiek, die door de gemeenteraad werd georganiseerd. Het ging deze keer om een korte cursus van twee avonden.

De deelnemers maakten kennis met de positie, de taken en de gereedschapskist van de gemeenteraad. De tweede avond werd afgesloten met speeddates met acht raadsleden. De korte, wisselende contacten werden al snel boeiende gesprekken, voor zowel cursisten als raadsleden. Bij de evaluatie merkte een deelnemer van de cursus op dat hij onder de indruk was van de bevlogenheid van de Alblasserdamse raadsleden. Er zijn goede contacten gelegd met verschillende fracties.

Aanleiding voor deze cursus was de in juli 2021 door het CDA ingediende motie om een cursus Politiek Actief te houden. Deze motie werd ook door de andere partijen omarmd. Dit laat zien dat de raad het belangrijk vindt om meer mensen te betrekken bij het gemeentebestuur en politieke partijen om zo te komen tot een breed gedragen volksvertegenwoordiging. Over twee jaar gaat deze cursus opnieuw aangeboden worden.