Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Raad unaniem: ook een kunstgrasveld voor vv Papendrecht

Algemeen

PAPENDRECHT • Niet alleen vv Drechtstreek, ook vv Papendrecht krijgt een kunstgrasveld van de gemeente.

Enkele dagen geleden meldde de gemeente Papendrecht dat Drechtstreek een tweede kunstgrasveld zou krijgen, zodat meer trainingen en wedstrijden kunnen doorgaan, ook als het geregend heeft.

In datzelfde bericht stond dat vv Papendrecht later aan de beurt is, als de gemeenteraad daarover een positief besluit zou nemen en er geld voor beschikbaar zou willen stellen.

Dat bericht bracht Bert Grimmius van GroenLinks ertoe om een motie op te stellen om dit voor elkaar te krijgen. Hij kreeg op voorhand al zeven van de negen partijen in de Papendrechtse raad aan zijn zijde, waardoor de motie een formaliteit werd. Toen ook SGP en ChristenUnie zich tijdens de raad positief uitlieten over een extra kunstgrasveld voor vv Papendrecht, was de instemming zelfs unaniem.

Arjan Kosten (SGP) had het in dit verband nog even over verkiezingskoorts, maar toen hij begreep dat de beslissing unaniem was, vond hij het geen verkiezingsstunt meer.

De gemeente Papendrecht moet wel diep in de buidel tasten voor de twee velden. De exacte kosten werden in de stukken niet genoemd, maar liggen tegenwoordig al snel op minimaal een half miljoen euro per voetbalveld.

Het is de bedoeling dat het nieuwe kunstgrasveld van vv Papendrecht en er volgend jaar komt. vv Drechtstreek is nog dit jaar aan de beurt.