• Een deel van de werkgroep in Buurthuis de Pion, bestaande uit beheerder van de Pion, bewonersgroep Shams en Stichting Welzijn Alblasserdam.
• Een deel van de werkgroep in Buurthuis de Pion, bestaande uit beheerder van de Pion, bewonersgroep Shams en Stichting Welzijn Alblasserdam. Foto: Aangeleverd

Nieuw initiatief in Alblasserdam; het Oosters Nederlands Huis

Algemeen

ALBLASSERDAM • Op vrijdag 4 maart start een nieuw bewonersinitiatief in Alblasserdam. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) ondersteunt een aantal nieuwkomers van Oosterse afkomst met het beginnen van een inloop genaamd: Oosters Nederlands Huis.

Deze groep, die voor een groot deel uit Syriërs bestaat, heeft zichzelf de naam ‘Shams’ gegeven, wat zon betekent. De groep wil elkaar graag bemoedigen en op weg helpen. Soms is het spannend om de Nederlandse normen en waarden te ontdekken en uit te voeren. Naast het bevorderen van de sociale contacten in deze groep, willen ze elkaar vertellen van hun successen en valkuilen met het wonen en leven in Alblasserdam. Ook zullen er geregeld thema’s langs komen zoals: waarom een zorgverzekering en welke is passend? Of: stemmen, hoe werkt de democratische samenleving in Nederland?

Dit initiatief wordt gefaciliteerd door Buurthuis de Pion aan de Waalsmondelaan. Hier kunnen voor een periode van vier maanden om de vrijdag nieuwkomers van Oosterse afkomst elkaar ontmoeten. Ook zijn mensen van Nederlandse of andere afkomst welkom om eens te komen kijken en kennis te maken met deze nieuwkomers. Dit initiatief start op vrijdag 4 maart van 16.00 tot 20.00 uur.