Winnaars Kerstpuzzel

regio • Uit de vele inzendingen zijn in de afgelopen week de winnaars getrokken van de Mammoetpuzzel, die in de Kersteditie van Het Kontakt stond.

In editie Klaroen van Het Kontakt ging de eerste prijs (100 euro) naar de heer Bokhorst uit Papendrecht. De tweede tot en met vierde prijs (75, 50 en 25 euro) waren voor de heer Bezemer uit Papendrecht, de heer Wooning uit Papendrecht en mevrouw I. Klerk-Verhoeff uit Alblasserdam. Alle prijswinnaars zijn inmiddels op de hoogte gesteld en het geld is naar hen overgemaakt. De oplossing van de Kerstpuzzel was: 'Kerstmis is een feest dat we met vrienden en familie vieren'.


Papendrechtse raad stemt in met ja ja-sticker

papendrecht • De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 27 januari ingestemd met de invoering van de zogenaamde ‘ja ja’-sticker. Het voorstel is een initiatief van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) en is mede ingediend door GroenLinks, D66 en PvdA.

Peter Stremler (PAB): “Huishoudens zonder brievenbussticker ontvangen per jaar gemiddeld 32 kilo ongeadresseerd reclamedrukwerk. Bij veel huishoudens gaan de folders direct de oud papierbak in. Om minder te verspillen hebben we een voorstel gedaan om de ja ja-sticker in Papendrecht in te voeren.”
Dat betekent in de praktijk dat een stickerloze brievenbus geen reclamefolders ontvangt. Een inwoner die wel graag reclamefolders ontvangt kan een ja ja-sticker op zijn brievenbus plakken.
Huis-aan-huiskranten worden ten alle tijden bezorgd, tenzij de welbekende nee nee sticker wordt geplakt. Peter: “Als PAB zijn we blij dat Papendrecht hierdoor weer een mooie stap maakt richting een meer duurzame samenleving”. Voorafgaand aan de invoering (uiterlijk 1 juni dit jaar) zullen inwoners actief door de gemeente worden geïnformeerd.

Alle politieke partijen, met uitzondering van de VVD, stemden voor het voorstel. De VVD noemde de invoering van de ja ja sticker een belemmerende maatregel voor ondernemers en de economie en wilde meer onderzoek voordat besloten zou worden om de sticker in te voeren.