• Leon van den Dool en Corrie Middelkoop van het CDA (links) met Jacqueline Parel en Ankie Kesseler van de bibliotheek.
• Leon van den Dool en Corrie Middelkoop van het CDA (links) met Jacqueline Parel en Ankie Kesseler van de bibliotheek. Foto: Aangeleverd

Handtekeningenactie CDA Papendrecht voor verhuizing bibliotheek naar gemeentehuis

Algemeen

PAPENDRECHT • De fractie van het CDA in Papendrecht is een handtekeningactie begonnen om de verhuizing van de bibliotheek naar het gemeentehuis te ondersteunen.

De gemeenteraad van Papendrecht zal op 24 februari een besluit nemen over de verhuizing van de bibliotheek, die nu nog gevestigd is in het pand aan de Veerweg. “Door nu te investeren kan in de toekomst een aanzienlijke jaarlijkse bezuiniging gerealiseerd worden”, vindt het CDA. De partij vergelijkt dit met zonnepanelen die gekocht moeten worden, om vervolgens te besparen op de energierekening. De kosten van de verhuizing en de veranderingen die nodig zijn in het gemeentehuis, kosten naar verwachting 689.000 euro.

Mooie bestemming
Raadslid Corrie Middelkoop van het CDA: “Het oude pand van de bibliotheek aan De Markt zal binnenkort een mooie bestemming krijgen. Philadelphia Zorg gaat daar woonzorgappartementen realiseren.”

De plaats waar de bibliotheek nu gevestigd is kan, na verhuizing naar het gemeentehuis, commercieel verhuurd worden. Er zijn volgens het CDA al gegadigden om hiernaartoe te gaan.

De bibliotheek huisvesten in het gemeentehuis, in het verleden al geopperd door CDA fractievoorzitter Leon van den Dool, kan heel goed samen gaan, zoals blijkt uit de ervaringen van gemeenten Zoetermeer, Deurne, Heemskerk en dichterbij in Ridderkerk en Alblasserdam.

Bibliotheek blij
De CDA fractie heeft deze week gesproken met rayonmanager Jacqueline Parel en directeur-bestuurder Ankie Kesseler van de Bibliotheek AanZet. Corrie Middelkoop: “Zij zijn blij met deze ontwikkeling en hopen op instemming van de raad. Ze zien kansen en mogelijkheden om elkaars dienstverlening aan te vullen en te versterken. Maar ook nieuwe kansen. Ook de centrale ligging en bereikbaarheid is het gemeentehuis vinden zij ideaal.”

Ze vervolgt: “De bibliotheek krijgt in het gemeentehuis de beschikking over dezelfde oppervlakte als nu. Het schetsontwerp ziet er echt schitterend uit!”

De CDA fractie wil aan inwoners van Papendrecht de komende weken vragen om instemming en steun voor de bibliotheek door het plaatsen van een handtekening. “Een handtekening als signaal naar de hele raad”, motiveert Corrie Middelkoop.

CDA’ers zijn afgelopen zaterdag 29 januari op kleine schaal begonnen met het verzamelen van handtekeningen. Voor de bibliotheek en op de Meent zullen zij dat de komende weken tot 24e februari, de dag van de raadsvergadering, regelmatig doen. Wie de CDA-actie misloopt, kan een e-mail sturen naar cdapapendrecht@gmail.com met vermelding ‘Steun verhuizing bibliotheek’.