• De mensen die bovenaan de kieslijst staan van het CDA in Alblasserdam.
• De mensen die bovenaan de kieslijst staan van het CDA in Alblasserdam. Foto: Aangeleverd

CDA Alblasserdam presenteert kieslijst

alblasserdam • Het CDA in Alblasserdam heeft op nieuwjaarsdag haar kieslijst gepresenteerd.

Naast Margreet de Deugd, die al eerder werd aangekondigd als lijsttrekker, hebben de leden nu ook de overige namen op de CDA-lijst vastgesteld: Arco Strop, Erno Hartsuiker, André Ruikes, Robert van der Rhee en Jan de Kok. 

Ervaring
Arco Strop en Margreet de Deugd zijn op dit moment raadslid, Erno en Jan burgerraadslid. Alle vier zijn ze door hun ervaring zeer goed ingevoerd in de verschillende beleidsterreinen van de gemeente Alblasserdam.

Robert van der Rhee was tot 2014 burgerraadslid en maakte deel uit van de Jongerengemeenteraad. Andre Ruikes is momenteel voorzitter van CDA Alblasserdam, van 1992 tot 2010 raadslid geweest en komt de fractie nu weer versterken. 

Afscheid
Huidig raadslid Arie van ‘t Zelfde neemt na 16 jaar lokale politiek afscheid. De fractie van CDA Alblasserdam zal echter nog graag gebruik blijven maken van zijn expertise op verschillende terreinen.
“Ook na twee vruchtbare collegeperiodes met onze wethouder Arjan Kraijo, waarin zich al diverse goede ontwikkelingen voor de inwoners hebben voorgedaan, blijft er nog genoeg te wensen over”, meldt het CDA van Alblasserdam.

Het CDA Alblasserdam blijft er onverminderd aan werken om ook die wensen te realiseren.

Het CDA Alblasserdam vindt het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. “En we zetten ons in voor verbinding tussen inwoners. Er moeten voldoende woningen zijn voor zowel jong als oud, zonder dat dit ten koste gaat van wonen in een groene en gezonde leefomgeving en ons cultureel erfgoed. We geloven in samenwerking van verschillende partijen om met en voor elkaar de zorg passend en betaalbaar te houden. Dat moet in een dorp als Alblasserdam met veel sociale verbanden mogelijk zijn.”